Povestea lui Alexandru, băiatul care suferă de o boală unică în Republica Moldova: La 14 ani, are doar 90 de cm

Alexandru, un copil de 14 ani din Republica Moldova, suferă de o boală etxrem de rară în lume și unica în țară. Băiatul are o înălțime de doar 90 de cm.

Foto: TVR Moldova

Cea mai mare parte a zilei, Alexandru şi-o petrece acasă, unde îşi aşteaptă mama sau sora de la muncă. În apartament are scăunelul lui de ajutor, poate să îşi pregătească singur un ceai sau să lucreze la calculator. Este un băiat descurcăreţ, gândeşte ca un adolescent, însă suferă din cauza bolii sale, se arată într-un reportaj realizat de TVR Moldova.

Alexandru a mers câţiva ani la şcoală, însă, pentru că adesea se îmbolnăvea, mama lui a hotărât să îl ţină acasă. Zilnic vine câte un profesor cu care face ore sau primeşte o mână de ajutor de la sora lui mai mare.

În toţi aceşti 14 ani de viaţă, familia lui Alexandru a bătut pe la zeci de uşi, s-au consultat, în măsura posibilităţilor financiare, cu mulţi specialişti. S-a reuşit doar să se excludă nanismul, anomalia genetică întâlnită la persoanele pitice. Cel mai mult însă, spune mama băiatului, suferă din cauza răutăţii semenilor şi lipsa prietenilor.


Pub