(video) Premieră: Noul Nissan Titan XD facelift – uriaşul care poate căra în benă peste o tonă greutate

Modelul de bază Titan cu o capacitate de încărcare de 735 kg a fost actualizat acum o lună de zile şi iată că toate modificările anunţate atunci au ajuns şi pe fratele mai mare – Titan XD – care poate duce în benă până la 1.120 de kg.

Pick-up-ul greu a fost actualizat ca la carte în speranţa că va încerca să atragă clienţi care se uită la granzii pieţei americane.

Nissan Titan XD se deosebeşte de un Titan obişnuit în primul rând prin cadrul său alungit şi ranforsat. Din acest motiv, cabina este instalată mai sus, iar compartimentul marfar s-a dovedit a fi mai spațios.

Facelift-ul i-a adus modelului noi bare de protecţie, o grilă de radiator (ce poate fi de trei tipuri în dependenţă de nivele de echipare) şi un set de stopuri LED. La fel LED sunt elementele care pot ilumina bena, iar pe versiunile mai scumpe şi farurile pot fi full LED.

Versiunea off-road PRO-4X are acum embleme de culoare neagră şi cu inscripţii de culoare roşie, iar pentru caroserie, la general, au apărut patru opţiuni noi de vopsea.

La interior, noul panou de bord cu un afișaj color de șapte inci între ceasurile analogice este unificat cu cele din autoturismele Nissan. Ecranul sistemului multimedia de bază a fost mărit de la şapte la opt inci, iar versiunile mai scumpe pot avea un Integrated Command Center cu ecran de 9 inci și hotspot Wi-Fi pentru până la şapte dispozitive mobile.

Scaunele frontale sunt realizate folosind tehnologia Zero Gravity, ca şi pe SUV-ul Murano: cu accent pe rigiditate optimă și distribuție inteligentă a greutății corporale.

Nivelul de echipare de bază mai include şi complexul Safety Shield 360, care combină sistemul de frânare automată, cel de monitorizare a marcajelor rutiere și a unghiurilor moarte, precum și funcția de comutare automată a luminilor în faruri pe faza lungă.

Iar printre opţiunile noi disponibile se numără un acoperiş panoramic sau un set de dispozitive off-road cu afişarea de unghiuri abordate, ruliu, accelerare laterală, forţa G şi altele, fără a fi necesar un giroscop!

Sub capotă. Agregatul turbo diesel Cummins a fost exclus din gamă (ar fi un dezavantaj), iar singurul motor V8 de 5.6 litri a fost forţat să producă mai multă putere: de la 395 la 406 cai şi de la 534 la 560 Nm. Nouă este şi cutia de viteze automată, acum cu nouă trepte în loc de şapte.

Însă motorul diesel nu este singura pierdere a lui Titan XD. Modelul va intra pe piața din SUA la începutul anului 2020, dar numai cu o cabină dublă (Crew Cab). Cea mai simplă versiune cu un singur rând de scaune a fost eliminată, precum şi posibilitatea de a-l comanda cu tracţiune spate doar. În schimb, există tocmai cinci nivele de echipare: S, SV, PRO-4X, SL şi Platinum Reserve.

Această optimizare este răspunsul Nissan la vânzările scăzute de Titan în SUA: anul trecut pick-up-ul şi-a găsit doar circa 50.000 de clienți.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/