(video) Şapte generaţii VW Golf – partea a VI-a. Golf Mk6: de înaltă calitate într-un format compact

Încă două zile ne despart de premiera noului VW Golf din a opta generaţie. Se va întâmpla asta după 45 de ani de la debutul modelului original Golf Mk1.

Va fi un eveniment foarte special şi este un motiv suficient pentru a arunca o privire înapoi la cele șapte generații anterioare. Vom publica şapte articole dedicate şi astăzi să continuăm cu Mk6.

https://www.youtube.com/watch?v=DtBNKD8DFK4

Un număr total de 2.85 milioane de exemplare Golf Mk6 au fost produse între anii 2008 și 2012. Generația Golf cu numărul 6 a reprezentat încă o dată un salt înainte în ceea ce privește siguranța: corpul său încă sudat cu laser a reuşit să arate rezultate excepţionale la acea vreme în urma testelor de impact ale Euro NCAP, obţinând un rating maxim de cinci stele.

În plus, o armadă de noi sisteme de asistență şi-au marcat premiera în acest Golf. Acestea au marcat descoperirea tehnologiilor high-tech în materie de siguranță și confort. Un Adaptive Cruise Control (ACC), Park Assist, sistemul de asistenţă la parcare cu un control automat al direcţiei volanului, Hill Start Assist şi alte dotări precum şasiul cu amortizoare adaptive DCC au făcut din Maşina Anului 2009 în lume cel mai progresiv Golf al momentului.

De asemenea, au apărut standard sau ca opțiune: sistemul Start/Stop şi modul de recuperare a energiei la frânare, airbag-ul pentru genunchi, indicatori de direcţie dinamici, precum şi stopuri LED.

În ceea ce privește calitatea, interiorul lui Golf Mk6 a fost, de asemenea, considerat de pionierat. Iar sistemele de propulsie au devenit din ce în ce mai eficiente: motoare noi TSI – motoare pe benzină cu turbo compresor – și conversia motoarelor turbo diesel (TDI) din tehnologia unitară de injecţie în sistemul Common Rail au garantat, de asemenea, mai mult dinamism și confort, reducând simultan consumul.

Chiar dacă Golf Mk6 este disponibil în prezent doar ca o mașină second-hand, datorită caracteristicilor sale excepționale de produs și a designului său superior, atemporal, va continua să facă parte din peisajul nostru de zi cu zi încă pentru mult timp.

Istoria lui Golf Mk6 în cifre:

  • 2008: Introducerea primului Golf cu motorizare Common Rail TDI; Adaptive Cruise Control (ACC); Hill Start Assist; Sistem de iluminare dinamică în curbe; Adaptive chassis control (DCC); Keyless Access pentru acces în maşină şi pornire a motorului fără cheie; Airbag pentru genunchi ca dotare standard; Lumini LED de indicare a mersului în marşarier; Sistem de navigaţie cu ecran tactil; Park Assist; mod de recuperare a energiei; sistem de cameră video spate; sistem Start/Stop.
  • 2009: Prezentarea modelului Golf Variant de a patra generaţie; A şasea generaţie Golf GTI; Reintroducerea în gamă a versiunii Golf GTD.
  • 2010: Prezentarea modelului Golf R de a treia generaţie; Noua ediţie Cross Golf.
  • 2011: Prezentarea modelului Golf Cabriolet de a patra generaţie şi a lui Golf GTI Edition 35.
  • 2012: A şasea generație a început să fie eliminată treptat după ce au fost produse în total 2.85 milioane de unități şi a fost lansat Golf Mk7.

Vezi şi: (video/update) Noua generaţie VW Golf a fost deconspirată

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/