/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/DOC/ Câte pensii pentru militari se achită în R. Moldova. Cea mai mare pensie - peste 17 mii de lei

missing
22 octombrie 2019, ora 21:24

În R. Moldova se plătesc lunar 21 458 de pensii militarilor care au îndeplinit serviciul prin contract și membrilor familiilor acestora. Cea mai mare pensie depășește 17 mii de lei, dezvăluie Casa Națională de Asigurări Sociale (ACUM), care a răspuns la solicitarea deputatului Blocului ACUM, Iurie Reniță.

Potrivit informațiilor, 19 108 militari primesc pensii pentru vechime în muncă, dintre care 11 804 persoane au vârsta până la 45 de ani. Pensia medie este de aproape cinci mii de lei, iar cea maximă – 17 749 lei.

Alți 924 de militari primesc pensii de dizabilitate. Vârsta medie la care s-au pensionat beneficiarii este de 40 de ani. Cea mai mare pensie achitată acestei categorii este de 13 323 lei.

„Nu sunt în măsură încă să trag concluziile de rigoare, de aceea aș solicita respectuos să facă acest lucru experții în domeniu. Sper că după obținerea informațiilor integrale despre sistemul nostru de pensii să purcedem, împreună cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și cu CNAS, la modificarea de substanță a legii respective, care afectează de o manieră dramatică cei peste 700 de mii de pensionari, majoritatea covârșitoare a cărora primesc, până în prezent, o pensie foarte și foarte mică”, a comentat Iurie Reniță.

Anterior, tot la solicitarea deputatului Reniță, CNAS a anunțat care este cea mai mare pensie plătită în R. Moldova – 224 mii de lei. Beneficiar este o persoană care a activat în domeniul financiar-bancar.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram