‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
5.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPeste 11 hectare de legume din apropierea râului Bâc vor fi nimicite. Motivul -...

Peste 11 hectare de legume din apropierea râului Bâc vor fi nimicite. Motivul – nocive pentru sănătate

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În urma semnalelor parvenite la ANSA, inspectorii Agenției au efectuat prelevări de produse de origine vegetală care sunt cultivate în apropierea albiei râului Bâc, în zona administrativă a raionului Anenii Noi. Scopul prelevărilor de probe ține de stabilirea inofensivității legumelor crescute. În total, au fost prelevate 15 probe. În urma analizelor de laborator, s-a constatat că 3 probe de ardei, o probă de sfeclă și una de ceapă nu corespund cerințelor normative, fiind depistat un conținut depășit de plumb.

Astfel, în total au fost nimicite doua loturi de ardei cultivate pe 2 ha fiecare și un lot de ardei de pe o suprafață de 3,5 ha. Urmează să fie nimicite un lot de ceapă de pe 3 ha și un lot de sfeclă roșie cultivat pe 0,95 ha. Loturile respective sunt sub supravegherea Agenției și Inspectoratului General de Poliție.

ANSA atenționează, că la procurarea fructelor și legumelor în stare proaspătă consumatorii sunt în drept să solicite de la comercianți acte ce atestă provenința și inofensivitatea lor și să acorde o atenție deosebită calității produselor procurate.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›