Tratamente moderne ale afecţiunilor proctologice, la Spitalul Repromed+

Schimbările în alimentaţie, sedentarismul, stresul şi ritmul alert pe care viaţa modernă le presupune, au dus la o creştere alarmantă a bolilor proctologice. Oricât de jenant ar putea să ni se pară, trebuie să ne adresăm medicului specialist cu problema noastră.

Foto: Repromed

Despre cele mai des întâlnite afecţiuni proctologice, simptome și tratamente moderne aflăm de la Dr. Eugen Purice, medic chirurg proctolog (coloproctolog), Spitalul Repromed+, cu o experienţă de peste 15 de ani în domeniu.

Eugen Purice / Sursa:Eugen Purice

Care sunt cele mai des întâlnite afecţiuni proctologice?

Voi enumera cele mai frecvente afecțiuni proctologice benigne pe care le întâlnesc și le tratez în practica mea zilnică:

· Hemoroizii

· Fisurile anale

· Supuraţii anorectale

· Granuloame ano-perianale etc.

Care sunt simptomele bolilor proctologice?

Trebuie să se prezinte cât mai repede la un chirurg proctolog pentru stabilirea unui diagnostic corect și indicarea unui tratament eficient, orice persoană care prezintă:

· Sângerare

· Dureri anorectale

· Umflături anale

· Prolapsul

· Balonare și dureri abdominale

· Constipație, diaree, dificultăți la defecare

· Mâncărimi (prurit anal), disconfort anal.

Afecţiunile proctologice pot fi tratate prin metode minim invazive? Care sunt beneficiile pentru pacienţi?

Numeroase boli proctologice, inclusiv hemoroizii și tumorile ano-perianale benigne, pot fi tratate prin metode minim invazive. De exemplu, tratamentul hemoroizilor este minim invaziv și în peste 90% din cazuri non-chirugical, realizat prin ligăturarea cu benzi elastice, fototermocoagularea în infraroșu, ablația cu unde de radiofrecvență, și coagularea mono sau bipolară. Pentru aceste metode minim invazive nu este necesară anestezia.

Intervențiile proctologice minim invazive au numeroase beneficii pentru pacienți. Acestea se realizează în regim de ambulator, nu sunt dureroase și permit o recuperare rapidă, pacientul având posibilitatea să-și reia activitățile obișnuite chiar în a doua zi.

Doar medicul specialist poate lua decizia referitor la metoda cea mai potrivită pentru fiecare pacient în parte, în urma unui set de investigații și analize.

Ce mesaj aveți pentru pacienții care amână vizita la medicul proctolog?

În fiece an se atestă o creștere semnificativă a numărului de afecțiuni ale intestinului gros, canalului anal și perineului. Cauza fiind în factorii de risc, cum ar fi:

· ecologia, sedentarismul, obezitatea

· alimentația insuficientă cu produse vegetale

· apelarea întârziată la consultul medical,

· tentativă de tratamente desinestătătoare

· timiditatea, ezitarea neargumentată, frica, lipsa de informare etc.

Toate împreună duc la un diagnostic tardiv al patologiei din această zonă, dar și la urmări nefaste precum este cancerul intestinului gros.

Sfatul meu pentru pacienţi este să meargă la medicul proctolog pentru a elimina orice temere sau pentru a identifica orice anomalie în stadiu incipient. Să nu sufere în tăcere. Lăsaţi ruşinea la o parte și consultaţi medicul proctolog. E spre binele vostru.

În cadrul Spitalului Repromed+ poți beneficia de consultații de specialitate, de intervenții minim invazive şi operaţii clasice pentru tratamentul afecţiunilor proctologice.

Programează-te pentru o consultaţie la chirurgul proctolog de la Spitalul Repromed+ la 022 955 500.


// console.log('no ads situation')