12:28:57 25.04.2024
Stiri

VIDEO // Anatol Șalaru se retrage de la șefia PUN. I-a propus lui Octavian Țîcu să preia partidul

Politică 21.10.2019 12:02 Vizualizări2962 Autor: Ziarul National
VIDEO // Anatol Șalaru se retrage de la șefia PUN. I-a propus lui Octavian Țîcu să preia partidul captură privesc.eu


Liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Șalaru, i-a propus candidatului formațiunii la șefia capitalei, Octavian Țîcu, să preia conducerea formațiunii. De partea cealaltă, Țîcu s-a ferit să ofere un răspuns tranșant, menționând că, dacă va decide să facă parte dintr-un partid, atunci PUN va fi prima sa opțiune.

„După turul II al alegerilor, intenționăm să organizăm Congresul PUN. I-am propus lui Octavian Țîcu să candideze la funcția de președinte al formațiunii. Această funcție urma să-i revină președintelui Traian Băsescu, dar știți bine că binomul Dodon-Plahotniuc i-a luat cetățenia R. Moldova”, a spus astăzi Șalaru, în cadrul unei conferințe de presă.

La rândul său, Octavian Țîcu nu a dat un răspuns tranșant în privința unei asemenea perspective. „Sunt convins că a fost cea mai corectă alegere făcută de mine să candidez la funcția de primar din partea PUN. Nu pot să vă dau acum un răspuns, dar sunt entuziasmat de această echipă și de miile de mesaje care au venit pentru coagularea acestui pol unionist. Au fost propuneri să formez un nou partid, dar la câte avem acum… Totuși, dacă voi decide, atunci PUN va fi prima opțiune a mea”, a dat asigurări Țîcu.

Acesta a mai adăugat că PUN îl va sprijini în turul II pe Andrei Năstase, doar dacă acesta se va angaja public că nu va intra în cârdășie cu PSRM la nivelul capitalei: „Sigur că nu am încredere în cuvântul dat de Andrei Năstase, dar dacă va face alianță cu PSRM, atunci va fi taxat de alegători”.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, Octavian Țîcu s-a referit și la declarațiile lui Dorin Chirtoacă, care vrea organizarea unui Congres al Unioniștilor. Acesta a precizat că o colaborare dintre PUN și PL va fi posibilă doar după ce Dorin Chirtoacă își va rezolva problemele cu justiția.

„Doar atunci vom putea negocia principiile de formare a unui bloc unionist. Celorlalți lideri de partid pot să le spun că politica nu este un loc pentru mediocrități”, a conchis Țîcu.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md