(foto) ABT Sportsline introduce upgrade-uri de performanţă pentru modelele Audi S5 Sportback TDI şi TT RS facelift

În cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, Audi a prezentat un facelift atractiv pentru modelul S5 Sportback, care îi oferă automobilului luxos cu cinci uși și mai mult caracter premium, dar și dinamică. Dar o tehnologie-parte a sistemului de propulsie modernizat i-a fost introdusă ceva mai devreme şi acum această maşină poate fi şi de tip mild-hybrid.

O motorizare TDI eficientă pe care o are la bază va continua să existe şi pe S5 Sportback facelift, oferind 347 CP şi 700 Nm de cuplu la activ, iar atelierul german ABT Sportsline se poate angaja să-i sporească performanţele. Upgrade-ul este potrivit și pentru modelele pre-facelift.

De la 0 la 100 km/h chiar și un standard S5 TDI o poate face în 4.9 secunde, coborând sub limita magică de 5 secunde cu o marjă restrânsă. Dar maşina se poate descurca și mai bine datorită noul dezvoltatului ABT Power performance upgrade. Pentru a realiza acest lucru, cel mai mare tuner de vehicule din grupul Audi și VW folosește o unitate electronică de control a motorului de producţie proprie – ABT Engine Control (AEC).

Aplicată, puterea disponibilă crește până la la 384 CP, iar cuplul maxim până la 760 Nm. În acelaşi timp scade şi timpul necesar sprintului 0-100 de km/h: 4.7 secunde.

Apropo, există şi un AEC pentru modelul S5 Sportback cu benzinar TFSI: acolo cifrele cresc de la 354 CP/500 Nm la 425 CP/550 Nm. Timpul necesar acceleraţiei 0-100 de asemenea scade de la 4.7 la 4.5 secunde.

Vezi şi: Un nou program de tuning pentru Audi A6, A7 şi Q8: Câte 408 CP şi 550 Nm de la ABT Sportsline

Dar asta nu este tot. Dinamica transversală a vehiculului este reglată spre perfecțiune cu noi arcuri de suspensie, ajustabile pe înălţime. Acestea permit micşorarea gărzii la sol cu 15-40 mm şi pot fi combinate opţional cu bare anti-ruliu custom de la ABT.

Pe lângă apropierea de pământ, jantele din aliaj ABT Sport GR de 20 inci îmbunătățesc și mai mult aspectul vehiculului ilustrat. Finisajul negru lucios se îmbină perfect cu vopseaua neagră a mașinii, iar flanșa jantei asigură un contrast puternic. Alte caracteristici vizuale sunt zona încastrată a butucului, spițele forjate și designul concav.

Portofoliul ABT Sportsline conține multe alternative de produse mai interesante, pe lângă jantele din aliaj. Pentru a crea propriul pachet personal perfect puteţi utiliza ABT Configurator.

Vezi şi: (foto) Premieră mondială: Ediţia limitată ABT RS5-R Sportback cu 530 de CP

În cazul modelului TT RS facelift, ABT a pregătit la fel un pachet atractiv ce include: chip tuning, înlocuirea eşapamentului şi a jantelor, dar şi adăugarea de noi elemente aerodinamice pe caroserie.

Schimbările vizuale de la exterior se vor putea observa prin: cele două terminaţii duble ale eşapamentului sport din oţel inoxidabil, jantele de 19 sau 20 de inci (ABT ER-C sau GR) de culoare neagră mată sau lucioasă, noul difuzor posterior, un splitter frontal custom şi deflectoare de aer suplimentare. Multe dintre părţile caroseriei pot fi opţional din fibră de carbon.

Sub capotă, instalarea unui ABT Engine Control (ACE) permite mărirea performanţei motorului turbo cu cinci cilindri şi volum de 2.5 litri, de la 400 CP/480 Nm până la 460 CP/528 Nm. Timpul necesar acceleraţiei 0-100 de km/h scade de la 3.7 la 3.5 secunde, iar viteza maximă creşte până la 285 de km/h (+5 km/h).

De menţionat că aceste schimbări sunt reversibile deoarece nu sunt necesare manipulări de ordin mecanic în unitatea de propulsie. De asemenea, ABT Sportsline oferă o garanţie de patru ani sau 160.000 de km parcurşi pentru toate componentele sale care sunt menite pentru a fi instalate sub caroserie.

Vezi şi: (video) Premieră: Noul ABT Audi A1 „1 of 1”

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise