‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
5.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriContrabandă cu miez de nucă în UE și Rusia, în valoare de peste trei...

Contrabandă cu miez de nucă în UE și Rusia, în valoare de peste trei milioane de lei

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Importau și exportau în mod fraudulos miez de nucă în Uniunea Europeană și în Federația Rusă. Este vorba despre mai mulți angajați ai unei societăți comerciale cu sediul în Dubăsari care au organizat un sistem fraudulos. Membrii grupării au fost documentați de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Oamenii legii au constatat că societatea comercială făcea contrabandă cu miez de nucă și alte tipuri de marfă de origine vegetală, cu venituri de peste 3,7 milioane lei, prin folosirea frauduloasă a documentelor de proveniență a mărfii.

La 17 octombrie curent, oamenii legii au efectuat mai multe percheziții la domiciliile persoanelor cu funcție de răspundere a entității economice vizate. În rezultat, au fost depistate și ridicate două arme de foc, o armă traumatică, documente cu privire la încheierea tranzacțiilor și achizițiilor dubioase, precum și agende cu informații relevante.

Pentru fapta de contrabandă, suspecții riscă închisoare de la 3 la 10 ani, iar societății comerciale cercetate riscă o amendă în mărime de până la 550 000 lei, privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau lichidarea definitivă.

În ceea ce privește deținerea armelor și munițiilor, aceasta fac obiectul altei cauze, iar suspecții riscă amendă de 42 500 lei sau cu închisoare de până la 3 ani, dacă va fi demonstrat caracterul ilegal al deținerii lor.

Oamenii legii efectuează în continuare măsuri procesuale, în scopul identificării tuturor persoanelor implicate în comiterea infracțiunii.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›