13:31:01 29.03.2024
Stiri

Conducerea R. Moldova, la urne: Dodon s-a săturat de „demagogie”, Maia Sandu vrea să declare „război corupției”, iar Creceanâi este sigură că vom avea primar la Chișinău „din primul tur”

Politică 20.10.2019 11:13 Vizualizări1259 Autor: Ziarul National
Conducerea R. Moldova, la urne: Dodon s-a săturat de „demagogie”, Maia Sandu vrea să declare „război corupției”, iar Creceanâi este sigură că vom avea primar la Chișinău „din primul tur”


Președintele R. Moldova Igor Dodon, premierul Maia Sandu și spicherul Zindaida Greceanâi au votat astăzi aproximativ în același timp la alegerile locale din Chișinău.

Șeful statului a venit de mână cu soția sa la secția de vot și „cu emoții”, fiindcă și-a adus aminte de alegerile locale din 2011, când a fost marele perdant al scrutinului: „Dar cine știe, tot ce se face - se face spre bine”.

Dodon a îndemnat cetățenii să fie activi astăzi și spune că dânsul a votat „pentru un primar profesionist”.

„Este suficientă atâta demagogie la nivelul conducerii acestui municipiu”, a spus președintele, arătându-se sigur de faptul că „lucrurile în Chișinău se vor schimba în bine”, începând de astăzi.

El a anunțat că îi va telefona, după alegeri, atât pe învingător, cât și pe cel învins.



Și premierul Maia Sandu a îndemnat alegătorii să iasă la vot „pentru a ne ajuta să consolidăm lupta noastră împotriva sistemului mafiot”, întrucât unii reprezentanți ai acestuia ar fi început „să prindă tupeu” și să continue schemele de corupție.

Maia Sandu a recomandat cetățenilor să aleagă „oameni onești” în funcțiile de primari și consilieri: „Dragi cetățeni, am obținut o victorie, dar nu trebuie să ne relaxăm”.

Cât privește municipiul Chișinău în care locuiește prim-ministrul, acesta s-ar confrunta cu multe probleme din cauza unor „persoane iresponsabile”.

Premierul crede că sarcina numărul unu a viitorului primar este „să declare război corupției”, ajutat de un Consiliu municipal „responsabil”, care să nu blocheze inițiativele edilului.



Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanâi, s-a arătat sigură, la rândul ei, că Chișinăul va avea primar „din primul tur”.

Greceanâi a spus că a votat pentru „un gospodar”, care „să aibă grijă de toți chișinăuenii”, nu pentru cei care ar folosi alegerile din capitală drept „trambulină politică”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md