O nouă întrevedere dintre Președintele Igor Dodon și liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski

Președintele Igor Dodon urmează să aibă o nouă întrevedere cu liderul regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, se menționează într-un comunicat oficial. Aceasta este preconizată pentru 29 octombrie, insă agenda discuțiilor nu a fost făcută publică, deocamdată.

Foto: presedinte.md

”Detaliat am examinat subiectele pe care le vom discuta cu Vadim Krasnoselski la întrevedere, dar și subiecte legate de pregătirile pentru conferința din Bavaria dedicată problematicii transnistrene, care va avea loc la începutul lunii noiembrie, curent”, a declarat Igor Dodon, după o întrevedere cu vicepremierul pentru reintegrare, Vasile Șova.

Oficialii au abordat și ”subiectul reluării activității Mecanismului de coordonare a pozițiilor cu privire la soluționarea diferendului transnistrean”, apreciind drept ”pozitive” tendințele în activitatea acestuia.

Unimedia amintește că pe 11 octomrbie 2019, la Bratislava, s-au încheiat lucrările Conferinței Permanente pe probleme politice în cadrul procesului de negociere pentru reglementarea transnistreană în formatul „5+2”, fără a se reuși ca părțile să convină asupra unui nou protocol.


Pub