20:44:40 16.04.2024
Stiri

Situație „ieșită din comun” la alegerile locale de duminică: Un candidat NU este lăsat să iasă din cursă, chiar dacă s-a retras public

Partide/Comunicate 19.10.2019 17:29 Vizualizări3556 Autor: Ziarul National
Situație „ieșită din comun” la alegerile locale de duminică: Un candidat NU este lăsat să iasă din cursă, chiar dacă s-a retras public Ialoveninews


Candidatul Partidului „Democrația Acasă” (PDA) la funcția de primar al Chișinăului, Boris Volosatâi, care a anunțat încă pe 10 octombrie curent că se retrage din cursă în favoarea unui candidat de dreapta, proeuropean și proromân, rămâne să figureze în buletinele de vot cu numărul 18.

PDA acuză statul R. Moldova că a transformat dreptul de a candida „într-o obligație”, odată ce demersul candidatului său de a se retrage din cursa electorală a fost respins atât de către organele electorale, cât și de către instanțele de judecată.

Cazul a ajuns până la Curtea de Apel Chișinău, dar și această instanță a respins astăzi demersul, afirmând că numai Comisia Electorală Centrală poate decide asupra acestui fapt. Ultima, însă, arată cu degetul spre instanțele de judecată.

„Noi am făcut o declarație de retragere din cursa electorală pentru a consolida votul în favoarea unui posibil candidat unic de dreapta care să bată ambii candidați ai regimului Kozak, dar, spre regret, ne confruntăm cu o situație ieșită din comun. Consiliul Electoral de Circumscripție ne-a respins demersul și procesul-verbal și ne-a trimis în instanța de judecată, spunând că doar aceasta ne poate scoate din cursă. Instanța ne-a spus, la rândul ei, că numai Comisia Electorală Centrală ne poate scoate din cursă și ne-a respins dosarul. Am mers la Curtea de Apel și tot ne-a fost respins demersul. Nu am mai întâlnit o asemenea situație. Statul a transformat un drept de a candida într-o obligație de a candida. Te obligă să candidezi, chiar dacă ai luat o altă decizie. Asta demonstrează că instituțiile statului și justiția nu sunt libere, iar CEC-ul este neprofesionist”, a acuzat Vasile Costiuc, liderul PDA.

Menționăm că în buletinele de vot pentru Primăria Chișinău sunt incluși în total 18 candidați.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md