(video) Şapte generaţii VW Golf – partea II. Golf Mk II – un concept perfecționat

Încă şase zile ne despart de premiera noului VW Golf din a opta generaţie. Se va întâmpla asta după 45 de ani de la debutul modelului original Golf Mk I.

Va fi un eveniment foarte special şi este un motiv suficient pentru a arunca o privire înapoi la cele șapte generații anterioare. Vom publica şapte articole dedicate şi astăzi să continuăm cu Mk II.

Foto: autoblog.md

În anul 1983 Volkswagen a lansat a doua generație Golf pe piață. Anume acest model a deschis o „generaţie Golf” şi mulţi cu el au învățat să conducă. Cert este că acest Golf a devenit și un succes la nivel mondial: când a fost eliminat treptat în 1991, Volkswagen avea deja produse 6.3 milioane de exemplare!

Noul Mk 2 a adus cu el mai mult spaţiu. Într-un comunicat de presă din 1983 se scria: „Lungimea totală a crescut cu 170 mm (3.99 m), iar vehiculul a devenit mai lat cu 55 mm (1.42 m)”. Deși noua generație Golf a devenit considerabil mai mare, Volkswagen a fost capabil să îmbunătățească aerodinamica vehiculului: valoarea Cd a scăzut de la 0.42 la 0.34! Citeşte continuarea pe AutoBlog.MD


Pub