(update) Procurorii desfășoara percheziții la compania „Class Imobil”, într-un dosar penal pentru evaziune fiscală

În acest moment oamenii legii, sub conducerea procurorilor PCCOCS, au descins cu un număr de 13 percheziții la fostul sediu al companiei Pro Imobil, la domiciliile și în automobilele membrilor unui grup criminal organizat, pe faptul abuzului de serviciu și evaziunii fiscale.

Foto: Procuratura.md

Surse din Procuratură spun că perchezițiile se desfășoară la compania Class Imobil, ce arendează fostul sediu al Pro Imobil.

Potrivit unui comunicat emis de Procuratura Generală, au fost ridicate mijloace bănești, documente, telefoane, înscrisuri și suporturi electronice. În aceste clipe, perchezițiile sunt în desfășurare.

Urmărirea penală a fost pornită de către procurorii PCCOCS la data de 15 octombrie 2019, în rezultatul investigațiilor efectuate de ofițerii de investigație ai MAI, informațiilor apărute în mass-media, denunțurilor scrise de actuali și foști angajați ai unei companii care activează în domeniul imobiliar, dar și în urma plângerilor depuse de un număr de persoane, care au avut relații comerciale cu compania imobiliară.

Astfel, în perioada anilor 2018 – 2019, grupul criminal a organizat o schemă ilegală, prin care a prejudiciat bugetul de stat și persoane fizice. Schema criminală consta în achitarea salariului în plic angajaților, tăinuirea de contabilitatea întreprinderii a tuturor tranzacțiilor efectuate în domeniul imobiliar și utilizarea mijloacelor bănești primite de la persoane fizice în calitate de arvună în alte scopuri decât cele prevăzute în contract, ceea ce le-a adus prejudicii ultimilor, se arată în comunicat.

Au fost ridicate mijloace bănești, documente, telefoane, înscrisuri și suporturi electronice / Sursa:Procuratura.md

Informația a fost confirmată și de surse din cadrul companiei Pro Imobil, care au precizat că perchezițiile se desfășoară la fostul sediu al companiei, care de mai multe săptămâni este închiriat de o altă companiei imobiliară.

Pe adresa electronică a redacției UNIMEDIA a venit un mail din partea angajaților companiei Pro Imobil, care informează că „Proimobil.md și tot colectivul de peste 300 de agenți atrage atenția presei că în perchezițiile efectuate în această dimineață de procuratură, nu sunt vizați actualii agenți și managementul companiei. Acțiunile organelor privesc persoanele implicate fraudulos în afacere începând cu anul 2017 și până în august 2019. Sediul de pe Armenească 28 deja de mai mult de o lună este închiriat de altă companie imobiliară, gestionată de Octavian Orheianu și alte persoane, asupra cărora se efectuază aceste investigații.”


Pub