(video) Oare ne simțim cu adevărat mai în siguranță datorită noilor tehnologii? Ce afirmă experţii

Mașinile și orașele evoluează, iar noile tehnologii disponibile fac condusul mai sigur ca niciodată. Întrebarea este: Oare ne simțim cu adevărat mai în siguranță?

Robert Thomson, profesor pentru siguranța vehiculelor în cadrul Chalmers University din Gothenburg și Eva Lahti, directorul departamentului pentru asistența șoferului Volvo Cars, discută despre paradoxul siguranței.

Foto: autoblog.md

Ca societate, devenim mai siguri? Robert Thomson: „Cu siguranță suntem mai în siguranță. Numărul de accidente rutiere fatale este în scădere, iar numărul de persoane rănite se va diminua. Dar există atât de multe tehnologii noi și necunoscute în jurul nostru și există o diferență între siguranța percepută și siguranța reală.

Ceea ce vedem în prezent sunt coliziuni mai mici și mai ușoare. În special în orașe se ajunge la răniri mai grave din cauza faptului că mai mulți bicicliști și pietoni interacționează cu vehiculele în spații mai restrânse. De asemenea, oamenii au o speranță de viață mai mare, iar persoanele în vârstă sunt mai fragile și mai susceptibile pentru a fi rănite în urma unui accident”. Continuarea pe AutoBlog.MD


Pub