Microplante, într-o mega afacere eco

Microplantele – denumite și microgreens sau vlăstari – sunt plante tinere, aflate în primul stadiu de dezvoltare. Se consumă simplu și sunt incluse de nutritțoniști în categoria SUPERFOOD, adica supermâncare, datorită conținutului ridicat de substanțe benefice minerale și vitamine.

Microplantele conțin de la 4 până la 40 de ori mai mulți nutrienți decât planta matură. Dmitrii Pliușcev este un tânăr din Capitală care încearcă să convingă consumatorii de acest lucru. Ideea i-a venit după ce a participat la programul Work and Travel și a lucrat la un restaurant de 4 stele dintr-un parc național din Statele Unite. Era bucătar acolo, iar micro-verdețurile făceau parte din meniul localului. Revenit acasă, a inițiat o afacere cu vlăstari.

Inițial, Dmitrii creștea vlăstare pentru familie și prieteni. În prezent, distribuie microplante pentru mai multe restaurante din țară. Deși nu este nutriționist de profesie, cunoaște beneficiile produselor sale.

Valeriană, ridiche, floarea-soarelui, mazăre, broccoli, rucola, coriandru, busuioc, muștar și altele, sunt vlăstarele pe care Dmitrii le crește în apă cu îngrășăminte. Microverdețurile lui cresc sută la sută ecologic.

Microplantele pot fi crescute chiar și în apartament. Pentru acest proces însă sunt necesare câteva condiții.

Microplantele joacă un rol important în curele și tratamentele complexe, care includ diete naturiste, dezvoltate de cercetători din Statele Unite și Europa. Studii adunate în zeci de ani de cercetare semnalează potențialul curativ al microplantelor, uneori în boli grave sau cronice. 

Opinia ta contează. Comentează!