Casă nouă pentru doi urși bruni
Social 18 octombrie 2019, 16:18 | 1000

După zeci de ani, timp în care au stat în cuști de o șchioapă, în comparație cu dimensiunile lor, cei doi urși bruni de la Grădina Zoologică din Chișinău vor avea în sfârșit o locuință spațioasă. Ei vor fi mutați însă abia în primăvara anului viitor, când vor ieși din hibernare, ca să nu fie stresaţi. Mai mult, și lucrările de amenajare a volierei întârzie cu cel puțin o lună față de termenul stabilit inițial.

Maşa are 31 de ani, iar Vorciun - 23.

Urșii bruni se vor muta din cei 40 de metri pătraţi, în care intră şi locul pentru iernat, într-o casă de 50 de ori mai mare.

Chiar dacă vor fi separați, toți urșii vor avea acces la iazul care urmează să fie amenajat pe teritoriul menajeriei. El nu va fi din beton, așa cum era planificat din start, ci din lut, așa cum prevăd standardele. Astfel, bazinul va rezista la variațiile de temperatură.

Printre acestea este și pregătirea culcușului, unde vor ierna în viitor cei doi urși de la Grădina Zoologică din Chișinău.

Până atunci, prioritatea este gardul, care trebuie să fie montat până la sfârșit.

Mult timp s-a discutat câți copaci vor fi tăiați și care anume. Iată de ce gardul a fost montat cu întârziere, susține reprezentantul companiei care execută lucrările lansate la începutul lui iunie și care urmau să fie încheiate în această lună. Dar acest lucru se va întâmpla mai târziu.

7,5 milioane de lei. Acesta este bugetul cu care se construiește noua cușcă a urșilor, bani alocaţi de Consiliul Municipal Chişinău. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie