11:00:59 29.03.2024
Stiri

Percheziții de amploare la o companie imobiliară. Au fost ridicați bani, dar și documente, telefoane, înscrisuri și suporturi electronice

Anticorupție 18.10.2019 11:02 Vizualizări2266 Autor: Ziarul National
Percheziții de amploare la o companie imobiliară. Au fost ridicați bani, dar și documente, telefoane, înscrisuri și suporturi electronice


Ofițerii Direcției Investigarea Fraudelor Economice din cadrul Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu procurorii PCCOCS, au descins în această dimineață la compania „Class Imobil”, care ar fi gestionată de Octavian Orheianu, informează tv8.md. Descinderile au loc în clădirea unde anterior a fost sediul companiei „Proimobil”.

„Proimobil.md și tot colectivul de peste 300 de agenți atrage atenția presei că în perchezițiile efectuate în această dimineață de procuratură nu sunt vizați actualii agenți și managementul companiei. Acțiunile organelor vizează persoanele implicate fraudulos în afacere începând cu anul 2017 și până în august 2019. Sediul de pe Armenească 28 deja de mai mult de o lună este închiriat de altă companie imobiliară, gestionată de Octavian Orheianu și alte persoane, asupra cărora se efectuează aceste investigații”, precizează reprezentanții „Proimobil”.

Potrivit unui comunicat al PCCOCS, oamenii legii au efectuat 13 percheziții la o companie imobiliară din Chișinău, la domiciliile și în automobilele membrilor grupului criminal organizat, pe faptul abuzului de serviciu și evaziunii fiscale.

„Au fost ridicate mijloace bănești, documente, telefoane, înscrisuri și suporturi electronice. În aceste clipe, perchezițiile sunt în desfășurare. Pe faptele grupului criminal au fost făcute denunțuri și au fost depuse plângeri Urmărirea penală a fost pornită de către procurorii PCCOCS la data de 15 octombrie 2019, în rezultatul investigațiilor efectuate de ofițerii de investigație ai INI, informațiilor apărute în mass-media, denunțurilor scrise de actuali și foști angajați ai unei companii care activează în domeniul imobiliar, dar și în urma plângerilor depuse de un număr de persoane, care au avut relații comerciale cu compania imobiliară”, se arată în comunicat.

Conform aceluiași comunicat, în perioada anilor 2018 – 2019, grupul criminal a organizat o schemă ilegală, prin care a prejudiciat bugetul de stat și persoane fizice. „Schema criminală consta în achitarea salariului în plic angajaților, tăinuirea de contabilitatea întreprinderii a tuturor tranzacțiilor efectuate în domeniul imobiliar și utilizarea mijloacelor bănești primite de la persoane fizice în calitate de arvună în alte scopuri decât cele prevăzute în contract, ceea ce le-a adus prejudicii ultimilor”, mai anunță PCCOCS.

Anterior, presa a scris că Octavian Orheianu este o persoană din anturajul fostul președinte al PD Vlad Plahotniuc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md