02:47:15 17.04.2024
Stiri

SUA pregătesc noi sancțiuni împotriva Rusiei și a Turciei. Ultima riscă excluderea din NATO

Știri 18.10.2019 17:30 Vizualizări1730 Autor: Ziarul National
SUA pregătesc noi sancțiuni împotriva Rusiei și a Turciei. Ultima riscă excluderea din NATO


Doi senatori cu influență în Comisiei pentru relații externe, Jim Risch și Robert Menendez, au anunțat joi că au redactat un proiect de lege care prevede impunerea de sancțiuni împotriva Turciei din cauza invaziei sale militare din nordul Siriei, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Comisiei.

De asemenea, senatorii propun impunerii de noi sancțiuni împotriva Rusiei, din cauza acțiunilor sale dăunătoare în Siria, în special, a sprijinului acordat președintelui sirian Bashar al Assad, notează Interfax.

Proiectul de lege conține restricții privind vânzarea de arme către Turcia și impunerea de sancțiuni împotriva oficialilor turci, precum și a celor care furnizează arme armatei turce din Siria. În plus, senatorii ridică problema viitorului Turciei în NATO.

Risch a spus într-o declarație că obiectivul proiectului de lege este de a contracara instabilitatea creata în Orientul Mijlociu de Ankara și Moscova.

Menendez a adăugat că proiectul de lege nu se referă doar la invazia turcă în nord-estul Siriei. Initiativa legisltaiva va cere administrației Trump să elaboreze o „strategie cuprinzătoare” de combatere a ISIS și rezolvarea problemele majore de securitate națională a SUA în Orientul Mijlociu.

Joi, vicepreședintele SUA, Mike Pence, în urma discuțiilor de la Ankara, a declarat că SUA și Turcia au ajuns la un acord cu privire la încetarea temporară a ostilitatilor în nordul Siriei, pentru a permite retragere forțelor de autoapărare ale poporului kurd.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md