Linkuri accesibilitate

Activiștii de mediu au petrecut planeta Pământ „pe ultimul drum”


Activiști de mediu din mișcarea Extinction Rebellion Moldova au petrecut simbolic Planeta Pământ „pe ultimul drum”.

În seara zilei de vineri a avut loc un nou protest al mișcării ecologiste Extinction Rebellion Moldova care cere autorităților acțiuni imediate pentru a amortiza impactul schimbărilor climatice, care nu mai pot fi oprite, consideră activiștii, invocând date științifice.

Apărută inițial în Marea Britanie, mișcarea Extinction Rebellion s-a extins în lumea întreagă și încearcă, prin proteste să determine guvernele țărilor să întreprindă măsuri. Protestul de la Chișinău a fost gândit ca un marș funerar tradițional cu genericul „Petrecem Planeta pe ultimul drum”.


În jur de 30 de oameni, membri și simpatizanți ai Extinction Rebellion Moldova, au mărșăluit pe principala arteră din Chișinău – bulevardul Ștefan cel Mare. Organizatorii au adus cu ei pancarte, dar şi un sicriu.


Activiștii au lăsat în fiecare intersecție câte o pomană (un colac, dulciuri și o cutie cu chibrituri într-o pungă bio-degradabilă), au făcut un popas în fața sediului Agenției Moldsilva - autoritatea administrativă centrală în domeniul silviculturii, sediul Primăriei Chișinău, după care a urmat punctul final – sediul Guvernului.

Niciun oficial nu a ieșit în fața activiștilor de mediu. Membrii Extinction Rebellion Moldova se arată îngrijorați de ceea ce ei consideră lipsa unor acțiuni concrete din partea autorităților pentru ca cetățenii Republicii Moldova să respire aer curat, să bea apă nepoluată, să aibă râuri mai puțin poluate și suprafețe forestiere mai extinse.

Previous Next

XS
SM
MD
LG