05:01:58 20.04.2024
Stiri

Evenimentele INEDITE, de Ziua Independenței. Ziua de 27 august va fi sărbătorită cu mare FAST

Social 23.08.2015 15:30 Vizualizări2328 Autor: Victoria Bortă
Evenimentele INEDITE, de Ziua Independenței. Ziua de 27 august va fi sărbătorită cu mare FAST


Au mai rămas zile numărate până la data de 27 august, când marcăm Ziua Independenței Republicii Moldova, eveniment celebrat și în acest an cu mare fast.

Ministerul Culturi, principalul organizator, a făcut public programul evenimentelor festive care se vor desfășura în acea zi și care va începe la ora 9:00, cu depunere de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt și la memorialul „Eternitate”.

Spectacolul va debuta cu participarea Teatrului Epic de Etnografie și Folclor „Ion Creangă”, prin compoziția teatrală „Gâlceava lumii” – moment de dans, cântec și voie bună, urmat de parada portului popular, unde membrii Ansamblului Național Academic de Dansuri Populare „JOC”, precum și diverse colectivele coregrafice din întreaga țară vor defila în costume tradiționale.

Conducerea Republicii Moldova va veni cu un cuvânt de felicitare în Piața Marii Adunări Naționale la orele 11:30, după care toată lumea va fi invitată la „Hora mare”.

Programul va continua cu evoluarea Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Naționale, sub bagheta lui Mihai Agafița, după care va urma un moment de etno-folk cu Valy Boghean. Tot în ritm de muzică și voie bună, concertul va continua cu un recital de muzică ușoară, cu participarea celor mai îndrăgiți interpreți Iurie Sadovnic, Viorel Burlacu, Ion Rață, Adrian Ursu, Vitalie Dani, Ana Puică, Natalia Barbu, Pavel Parfeni și formația DoReDoS.

De asemenea, publicul prezent la eveniment, va avea ocazia să viziteze târgul naţional „Tezaur”, unde vor putea achiziţiona obiecte unicat ale meşterilor populari.

Sărbătoarea dedicată Zilei Independenței va culmina cu un foc de artificii la ora 22.00, urmat de spectacolul „Hai să dăm mână cu mână”, susținut de către Orchestra Națională de muzică populară „Lăutarii”, dirijată de maestrul Nicolae Botgros, care va încânta oaspeții sosiți la eveniment cu un recital de muzică populară.

R. Moldova marchează în acest an 24 de ani de la proclamarea independenței.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md