(video) Şapte generaţii VW Golf – partea I. Originalul Mk I sau cum a început totul

Exact o săptămână ne desparte de premiera noului VW Golf din a opta generaţie. Se va întâmpla asta după 45 de ani de la debutul modelului original Golf Mk I.

Va fi un eveniment foarte special şi este un motiv suficient pentru a arunca o privire înapoi la cele șapte generații anterioare. Vom publica şapte articole dedicate şi să începem cu maşina care a schimbat lumea.

Foto: autoblog.md

Primul VW Golf de serie a intrat pe linia de producţie a uzinei din Wolfsburg în martie 1974 și a fost disponibil la dealerii mărcii deja din luna mai a aceluiași an. Şi dacă Beetle a dominat scena cu motorul său montat pe puntea din spate și cu tracţiune spate, iată că de atunci a răsărit o altă eră: cea a maşinilor cu motoare instalate în mod obişnuit sub capota din faţă şi cu tracţiune faţă.

Chiar dacă modelele Scirocco și Passat, introduse în 1973, au dat startul acestei tendințe cu puțin timp înainte, anume prin clasa Golf tehnologia a căpătat amploare datorită volumului imens de unităţi produse/vândute pe care o genera. Citeşte continuarea pe AutoBlog.MD


Pub