Combinația cromatică utilizată în spoturile electorale de către un candidat la primăria capitalei, motiv de sesizare în judecată

Liderul PPR, candidat la funcția de primar al Chișinăului, Vlad Țurcanu, a anunțat astăzi în cadrul unei conferințe de presă, despre o plângere depusă în instanță împotriva spoturilor sale de campanie și anume cromatica utilizată ar încălca legislația electorală.

Foto: UNIMEDIA

Țurcanu a precizat că în acele trei spoturi, realizate în cinci orașe din România, sunt prezentate centre istorice, periferii, elemente de infrastructură care ar putea fi luate ca exemplu și pentru dezvoltarea Chișinăului.

Autorul contestației, care, potrivit lui Țurcanu ar fi un susținător al PSRM, are pretenții la combinația cromatică utilizată în spoturi, ce ar reda culorile drapelului Republicii Moldova, ceea ce contravine legislației electorale. ”Culorile albastru, galben și roșu, de nuanțe diferite față de ale drapelelor României și Republicii Moldova, sunt identice cu cele ale siglei PPR, aprobată de Agenția Servicii Publice și Comisia Electorală Centrală”, se scuză candidatul.

„Normele invocate în plângerea respectivă nu au fost încălcate, dar astăzi, probabil, vom fi chemați la Judecătoria Râșcani”, a mai spus liderul PPR.


Pub