Parlamentul a prelungit cu 60 de zile termenul de activitate a Comisiei privind așa-zisul puci anticonstituțional

Parlamentul a prelungit de la 120 la 180 de zile perioada de activitate a Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt şi de drept privind tentativa de puci anticonstituţional întreprinsă de Partidul Democrat din Moldova prin intermediul Curţii Constituţionale şi al Procuraturii Generale.

Foto: UNIMEDIA

„Din anumite motive obiective şi care nu depind de voinţa membrilor Comisiei de anchetă, prelungirea termenului de activitate este motivată de faptul că în adresa Comisiei nu au parvenit toate răspunsurile de la autorităţile sesizate, Comisia nu a reuşit să audieze toate persoanele care dețin sau ar putea deține informaţii cu privire la obiectul de anchetă.

Drept urmare, pentru a oferi posibilitatea membrilor să-şi finiseze misiunea acordată de Parlament şi pentru a asigura efectuarea unei anchete detaliate în scopul întocmirii unui raport cu privire la circumstanţele de fapt şi de drept privind tentativa de puci anticonstituţional, care urmează a fi prezentat Parlamentului, se solicită susţinerea prezentului proiect de hotărire”, se motivează în nota informativă.

Parlamentul a constituit, pe 18 iunie 2019, Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa puciului anticonstituțional a Partidului Democrat realizată prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale. În componența Comisiei de anchetă au fost numiți nouă deputați din toate fracțiunile parlamentare.


Pub