Tauber, prinsă cu minciuna: PG infirmă acuzațiile deputatei despre implicarea lui Alexei Greceanîi în frauda bancară

Procuratura Generală a reacționat la informațiile oferite de deputata fracțiunii „ȘOR”, potrivit cărora soțul președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi, ar fi implicat în frauda bancară.

Foto: UNIMEDIA

În timp ce Tauber spune ca a fost informată ca există un dosar penal, în care figurează Alexei Greceanîi, Procuratura Generală infirmă acest lucru. Potrivit PG, creditul de milioane a fost obținut de compania „Alsvit-Vin” înaintea venirii lui Alexei Greceanîi în această întreprindere.

Purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Emil Gaitur, a declarat pentru Unimedia ca „pe numele cetățeanului Alexei Greceanîi nu există dosar penal pentru fraudă bancară”. Potrivit lui, la moment se investigheaza faptul dobândirii unui credit de către un agent economic, iar lui Alexei Greceanîi nu i-a fost atribuit statut de bănuit sau învinuit.

UNIMEDIA amintește că Marina Tauber a prezentat astăzi, 17 octombrie, răspunsul Procuraturii Anticorupție oferit la 9 octombrie, potrivit căruia, pe numele lui Alexei Greceanîi, cât și membrilor familiei acestora, este deschis un dosar penal.

De asemenea, la sfârșitul lunii septembrie curent, Centrul Național Anticorupție (CNA) a menționat pentru Ziarul de Gardă că „la această etapă a investigaţiilor nu s-a stabilit părtinitatea lui Alexei Greceanîi la contractarea creditului de 39,3 milioane de lei de la Banca de Economii a Moldovei (BEM). Creditul a fost contractat la 4 martie 2011.

Amintim că Centrul Național Anticorupție investighează 40 de companii sub aspectul dobândirii ilicite a mijloacelor financiare de la Banca de Economii a Moldovei. Printre firmele vizate în dosar se regăsește și compania „Alsvit-Vin”, fosta „Alsvit-Print”, afiliată familiei președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Firma a beneficiat, în martie 2011, de un credit în valoare de 39,3 milioane de lei de la Banca de Economii și urma să-l ramburseze până în anul 2015. Doar că, până în prezent, creditul nu a fost întors în totalitate, scrie ZdG.


Pub