Olesea Stamate, James Hamilton, Igor Boțan, printre membrii comisiei care va preselecta procurorul general

Deputatul Sergiu Litvinenco a anunțat componența nominală a comisiei de preselecție a candidaților pentru funcția de procuror general. În comisie au fost incluși ministra Justiției Olesea Stamate, expertul Igor Boțan, dar și un expert internaționl, James Hamilton.

Foto: UNIMEDIA

„Componența nominală a comisiei de preselecție a candidaților pentru funcția de Procuror General: 1. Olesea Stamate – ministrul justiției; 2. Raisa Botezatu – fost judecător; 3. James Hamilton – expert internațional în domeniul procuraturii, fost procuror general al Irlandei; 4. Sergiu Baieșu – doctor în Drept, profesor universitar, Universitatea de Stat din Moldova; 5. Igor Boțan – director executiv al Asociației Obștești „Asociația pentru Democrație Participativă”, reprezentant al soietății civile; 6. Dumitru Postovan – expert național desemnat de Președintele Parlamentului; 7. Tatiana Buianina – psiholog, membru fără drept de vot”, a anunțat Litvinenco.

Amintim că recent deputații au aprobat proiectul de lege cu privire la modificarea Legii Procuraturii, cu referință la procedura de numire a procurorului general. Conform noilor modificări, concursul pentru funcția de procuror general constă din două etape: preselecția candidaților de către Comisia constituită de Ministerul Justiției și selecția candidatului de către Consiliul Superior al Procurorilor.


Pub