(video) Sărbătoare la Skoda! Acum exact 25 de ani a început producţia modelului Felicia

Acum exact un sfert de scol în urmă, în ziua de 17 octombrie 1994, a demarat producția modelului Skoda Felicia la uzina din Mlada Boleslav.

Acum 25 de ani, succesorul lui Favorit a devenit primul model al producătorului auto din Cehia care a fost dezvoltat deja sub umbrela grupului Volkswagen.

Foto: autoblog.md

Skoda Felicia a avut succes nu doar în autosport pe parcursul existenţei sale, ci și a fost, de asemenea, foarte bine primit de către clienți: până în 2001, fabricile din Mlada Boleslav, Kvasiny și Vrchlabi au construit peste 1.4 milioane de unități din această familie de modele, care includeau nu numai variantele Hatchback și Combi, dar de asemenea Pickup, Van Plus şi Fun.

Un nou capitol din istoria ŠKODA AUTO a început un sfert de secol în urmă cu Felicia. Compania modernizase vizual modelele Favorit, Forman și Pickup înainte de a se alătura grupului Volkswagen în 1991. Introducerea modelului Felicia s-a dovedit totuși un punct de cotitură pentru Skoda: 1.187 de componente nou dezvoltate au fost utilizate în reamenajarea tehnică solicitantă a predecesorul său. Află mai multe detalii interesante pe AutoBlog.MD


Pub