Noapte neagră pentru fotbalul european. UEFA pregăteşte pedepse dure pentru bulgari, după comportamentul rasist faţă de fotbaliştii de culoare din Anglia

Sunetul neplăcut al scandărilor care imitau maimuţe şi imaginea revoltătoare a microbiştilor făcând salutul nazist în tribune au făcut înconjurul lumii după meciul Anglia-Bulgaria de luni. Toată lumea priveşte acum spre UEFA, organizaţia care guvernează fotbalul european, în aşteptarea măsurilor care vor fi luate împotriva Asociaţiei Bulgare de Fotbal, relatează Digi 24.ro, făcând referire la CNN.

Foto: digi24.ro

Prim-ministrul britanic însuşi s-a arătat oripilat de comportamentul abuziv al suporterilor bulgari faţă de fotbaliştii de culoare din echipa Angliei. Boris Johnson l-a calificat drept josnic şi a cerut UEFA să acţioneze rapid şi în consecinţă.

Noaptea meciului Anglia-Bulgaria a fost descrisă de şeful Asociaţiei Engleze de Fotbal, Greg Clarke, drept una dintre cele mai revoltătoare din câte a văzut până acum în fotbal. Întrebarea care stă pe buzele tuturor este ce fel de pedeapsă va primi Bulgaria din partea FIFA pentru comportamentul josnic la fanilor săi?

La Sofia, însă, au căzut deja primele capete – prim-ministrul bulgar i-a cerut şefului asociaţiei de fotbal a ţării să îşi dea demisia imediat. Borislav Mihaylov a anunţat că se va conforma şi va demisiona.

Ministrul de Interne bulgar a confirmat, de asemenea, că patru persoane au fost reţinute pe baza suspiciunilor că ar fi participat la abuzurile rasiste.

Dacă UEFA vrea să facă ceva în legătură cu rasismul din fotbal, atunci măsurile pe care le va lua organizaţia vor fi cele mai importante. Procedura de sancţiune disciplinară a început deja, iar Asociaţia Bulgară de Fotbal a fost acuzată de comportament rasist – scandări rasiste, saluturi naziste şi perturbarea imnului naţional al echipei adverse.

Sursa: Digi 24.ro.


Pub