Curtea de Apel a respins recursul avocaților de a anula mandatul de arest preventiv, emis pe numele lui Vlad Plahotniuc

Curtea de Apel Chișinău a respins astăzi recursul avocaților lui Vlad Plahotniuc, prin care cereau ca fostul lider al Partidului Democrat să fie cercetat în libertate. Pe 11 octombrie, Judecătoria Chișinău a emis mandat de arest preventiv pe numele acestuia.

Foto: UNIMEDIA

Magistrații Curții de Apel au menținut decizia primei instanțe, prin care s-a admis demersul procurorilor de aplicare a arestului preventiv pentru un termen de 30 zile, pe numele lui Vladimir Plahotniuc.

În opinia avocatului Vladislav Roșca, cel care reprezintă interesele fostului lider democrat, „procurorul nu a prezentat nici o probă care ar confirma riscurile pentru aplicarea măsurii preventive de arest”.

De cealaltă parte, procurorul a refuzat să ofere mai multe informații presei, pentru „a nu prejudicia mersul anchetei”, însă a menționat că la moment, anchetatorii întreprind toate măsurile pentru a depista unde se află învinuitul.

Unimedia reamintește că, Vlad Plahotniuc este cercetat în două cauze penale, în calitate de învinuit, pe faptul spălării de bani în proporții deosebit de mari. Iar la 11 octombrie, Judecătoria Chișinău a dispus arestarea lui preventivă pe un termen de 30 de zile, la solicitarea procurorilor anticorupție.


Pub