/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Candidatul Vlad Țurcanu susține că PSRM ar vrea să-l elimine din cursa electorală

missing
17 octombrie 2019, ora 23:03

Candidatul la funcția de primar al Capitalei, Vlad Țurcanu, este acuzat de socialiști că ar fi utilizat în spoturi video imaginea instituțiilor de stat și a monumentelor din România, pentru a spori influența asupra electoratului. Acesta susține că a fost acționat de socialiști în judecată, iar intenția ar fi de fapt eliminarea lui din cursa electorală. De parte cealaltă, purtătoarea de cuvânt a PSRM a declarat că nu comentează acuzațiile.

Mai exact, Vlad Țurcanu ar fi acuzat că a folosit în stopurile sale video imagini cu unele instituții de stat și autorități publice din România.

VLAD ȚURCANU, CANDIDAT LA ALEGERILE LOCALE: „Nu este evident că acelea ar fi autorități publice sau instituții de stat. Este vorba despre centre istorice, periferii, cum se întâmplă la Sibiu”.

Potrivit lui, a fost reclamată și utilizarea combinației din trei culori, care ar coincide cu cele de pe drapelul Republicii Moldova.

VLAD ȚURCANU, CANDIDAT LA ALEGERILE LOCALE: „Aceste culori sunt identice după codul lor tehnic, cu cele care se regăsesc pe sigla Partidului popular Românesc. Nici drapelul oficial al României, nici cel al Republicii Moldova nu conțin aceleași nuanțe”.

Contactată de TV8, purtătoarea de cuvânt a socialiștilor, Irina Astahova, a declarat că partidul nu comentează acuzațiile. Pe lângă Vlad Țurcanu, în cursa pentru primăria Chișinău participă 16 candidați.

Aceștia sunt socialistul Ion Ceban, Teodor Cîrnaț, din partea Partidului „Voința Poporului”, Valerii Klimenco al Partidului Șor, Valeriu Munteanu – fondatorul Partidului „Uniunea Salvați Basarabia”, Victor Chironda din partea Mișcării Social-Politică „Forța Nouă”, activistul Vitalie Voznoi, cu  Partidului „Stânga Europeană”, Dumitru Țîra, din partea Partidului Popular European, Octavian Țîcu de la Partidul Unității Naționale, Vitalie Marinuță, reprezentând Partidul Verde Ecologist, Andrei Năstase, din partea blocului ACUM, Lilia Ranogaeț pe lista Partidului Național Liberal, Fetescu Alexandru cu PLDM, Dorin Chirtoacă, președintele Partidului Liberal, Ivan Diacov din partea „Partidului Nostru”, democratul Vladimir Cebotari, Toma Serghei cu „Partidul Oamenilor Muncii”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram