19:55:37 23.04.2024
Stiri

Plahotniuc va fi anunțat în căutare INTERNAȚIONALĂ prin intermediul Interpol. Procurorul Robu: „Dacă este localizat, atunci se va solicita EXTRĂDAREA”

Anticorupție 17.10.2019 13:17 Vizualizări1694 Autor: Ziarul National
Plahotniuc va fi anunțat în căutare INTERNAȚIONALĂ prin intermediul Interpol. Procurorul Robu: „Dacă este localizat, atunci se va solicita EXTRĂDAREA”


Fostul lider al PD, Vlad Plahotniuc, pe numele căruia a fost eliberat mandat de arest pentru 30 de zile într-un dosar de spălare de bani, urmează a fi anunțat în căutare internațională. În momentul în care va fi localizat, autoritățile vor cere extrădarea acestuia în R. Moldova. Anunțul a fost făcut astăzi de către procurorul general interimar, Dumitru Robu.

„Din câte cunoașteți, în privința dumnealui a fost emis mandat de arest. A fost anunțat în căutare și urmează deja ca instituțiile responsabile să-l localizeze și să întreprindă toate acțiunile prevăzute de lege. Când o să fie localizat, deja noi o să întreprindem următoarele acțiuni. Dacă este anunțat în căutare și este localizat, se solicită extrădarea. Se întâmplă asta doar după informarea procuraturii despre faptul că persoana este localizată”, a precizat Robu.

Întrebat dacă Vlad Plahotniuc va fi anunțat în căutare prin intermediul Interpol, Robu a spus că „toate acțiunile prevăzute de lege o să fie întreprinse de Procuratură, inclusiv anunțarea în căutare internațională”.

Amintim că, pe 11 octombrie curent, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a emis un mandat de arest pentru 30 de zile în privința fostului lider democrat plecat din R. Moldova, Vladimir Plahotniuc. Mandatul de arest a fost eliberat la solicitarea procurorilor anticorupție, care au pornit un dosar penal pe numele acestuia.

Vladimir Plahotniuc este învinuit de spălare a banilor în proporții deosebit de mari. Mai exact, procurorii îi incriminează lui Plahotniuc faptul că, pe parcursul anilor 2013-2015, a creat o „schemă infracțională cu scopul convertirii, transferului, dobândirii, deţinerii și utilizării unor bunuri despre care știa cu certitudine că ele constituie venituri ilicite”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md