Linkuri accesibilitate

De ce un Eldorado trebuie salvat?


Orhei, august 2019
Orhei, august 2019

De ce trebuie salvat un eldorado?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:00 0:00
Link direct



Să fie clar: nu-mi place să discut despre partide în campania electorală şi sunt în egală măsură distanţat de toate forţele politice. Dar uneori, remarc nişte sloIganuri, unele care mi se par în contradicţie cu realitatea.

Iată, bunăoară, i-am văzut pe un panou, lîngă Orhei, pe Ilan Şor şi pe candidatul Partidului Şor alături de inscripţia: SALVĂM ORAŞUL! ZAŞCITIM GOROD! Recunosc că această inscripţie m-a nedumerit niţel.

Vă explic de ce. Ilan Şor, care a fugit din ţară, trece drept un făuritor al Orheiului, drept un primar care a modernizat orăşelul, care a pavat străzi şi a făcut ronduri, care a adus microbuze noi. Sunt merite incontestabile, chiar dacă există tot felul de bănuieli legate de provenienţa banilor alocaţi. Deci Şor poate fi considerat un om care a primenit Orheiul.

Întrebarea care se impune este asta: de ce să salvăm un oraş primenit? Păi, dacă în această urbe a mers cu paşi mari făurirea, ea nu mai trebuie salvată. Salvezi ceva ce e într-o stare deplorabilă, iar Orheiul arată bine, nu? E un soi de contradicţie aici, din punctul meu de vedere.

Sau poate la mijloc e altceva? Poate Partidul Şor vrea să salveze Orheiul de candidaţii altor partide? Dar o fi aceştia atît de înfiorători încît oraşul trebuie salvat? Parcă vor şi ei să modernizeze urbea şi să continue primenirea începută de Ilan Şor.

Mi se pare deci ambiguu mesajul acesta de pe panou. Cred că ar trebui o precizare. De ce salvăm? De cine salvăm? Că eu unul nu am înţeles nimic!

XS
SM
MD
LG