(foto) Pe Nurburgring a apărut primul taximetru electric. Cât costă călătoria

Jaguar a devenit primul producător care oferă clienților o experiență RACE eTAXI complet electrică în jurul epicului circuit Nürburgring-Nordschleife. Căutătorii de emoții și fanii vehiculelor electrice pot acum experimenta performanța de maşină sport a noului I-PACE pe cel mai solicitant circuit de curse din lume, cu un șofer profesionist la volan.

Modelul cu emisii zero poate accelera de la 0 şi până la 100 km/h în 4.8 secunde datorită a două motoare electrice ce produc 400 de CP şi 696 Nm de cuplu, acestea fiind alimentate de energia stocată într-o baterie cu o capacitate de 90 kWh.

Vezi şi: (foto) Noul Jaguar I-PACE a devenit taximetru

SUV-ul performant se va simți ca acasă în orice condiţii meteo care vor exista pe circuitul cu o lungime de 20.8 km şi cu 73 de curbe, datorită manipulării sale dinamice și a sistemului de tracțiune integrală.

Introducerea primului integral electric RACE eTAXI este un alt pas în strategia de electrificare a Jaguar, deoarece permite mai multor persoane să experimenteze multi premiatul electromobil, primul al mărcii.

Pentru Jaguar mașinile de curse electrice nu sunt străine. O demonstrează pregătirile echipei Panasonic Jaguar Racing pentru un al patrulea sezon în Formula E. Iar la mijlocul verii din acest an și-a încheiat cu succes sezonul inaugural al I-PACE eTROPHY, prima competiție de acest gen din lume în care participă echipe cu maşini electrice de la un singur producător – în acest caz I-PACE-uri – care mai sunt şi făcute pe baza unor exemplare de serie, deci cu modificări de ordin tehnic minime, dar corespunzătoare regulilor.

Costul unui tur cu I-PACE pe Nurburgring costă 149 de euro cu TVA inclus, indiferent de numărul persoanelor care participă în călătorie (maxim 3). Preţul include şi oferirea unei cagule speciale, dar şi a unei căşti de protecţie. Cerinţele de participare sunt: vârstă minimă – 18 ani, greutate maximă a corpului – 120 de kg, înălţime maximă – 2.0 metri.

Vezi şi: (video) Test Drive: Jaguar I-PACE – viitorul este acum!

Încă o maşină din programul RACE TAXI, introdusă în toamna anului 2018, este XE SV Project 8. Când încă nu exista modelul I-PACE, un Jaguar XJR575 era oferit drept alternativă.

În sedanul cu 600 de CP poate călători pe distanţa unui tur doar o persoană în calitate de copilot. Sunt necesare de respectat aceleaşi condiţii şi se oferă acelaşi echipament, dar pentru 249 de euro cu TVA inclus.

Programări cu ambele maşini pot fi făcute aici.19

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/