(video) Olanda: O familie a așteptat sfârșitul lumii într-un subsol timp de 9 ani. Unul dintre frați a fugit și a cerut ajutor

Poliția din Olanda a descoperit o familie care locuise timp de cel puțin nouă ani în subsolul unei ferme izolate, în apropiere de provincia olandeză Drenthe, din nord-estul țării. Cinci tineri între 16 şi 25 de ani, presupuşi fraţi, au trăit acolo neştiuţi de nimeni împreună cu un bărbat de 58 de ani, în așteptarea sfârșitului lumii, scrie meduza.io.

Foto: Wilbert Bijzitter/EPA/canpix/LETA

Totul a ieșit la iveală când unul dintre copiii familiei, un tânăr de 25 de ani, a venit de mai multe ori la un bar din Reinerwold. Prima dată a fost nevoit să facă cale întoarsă, pentru că localul era închis, însă a revenit pe 13 octombrie, când a comandat cinci halbe de bere și a cerut ajutor, a relatat un angajat al barului.

Potrivit acestuia, tânărul avea părul lung, barbă lungă și murdară, era îmbrăcat în haine vechi și părea foarte speriat. Vizitatorul iar fi mărturisit barmanului că are frați și surori. El i-a mai spus că nu a mai ieșit afară de nouă ani, n-a fost niciodată la şcoală, nu s-a mai tuns de nouă ani și că nu mai vrea să continue să trăiască în acest mod.

„Se vedea că nu are habar unde se află sau ce face” şi vorbea „ca un copil”, a declarat proprietarul barului .

Angajații au solicitat ajutorul poliției, care au efectuat verificări la presupusa fermă situată într-o fâșie forestieră din zonă, în timpul cărora a descoperit în spatele dulapului din sufragerie o scară secretă care ducea în subsol, unde au fost găsiți locuitorii casei. Potrivit unei versiuni vehiculate în presa locală, în subsol se afla capul familiei, care ar fi suferit un atac cerebral în urmă cu câțiva ani și care l-ar fi imobilizat la pat.

Poliția a reținut pe bărbatul de 58 de ani, care a refuzat să coopereze cu ancheta. Nu este clar, totuși, dacă acesta este tatăl celorlalți membi descoperiți la fața locului.

Câţiva vecini au spus că au văzut pe proprietate un bărbat care conducea un Volvo, şi părea a locui singur. Un vecin a spus unui ziar olandez că bărbatul vorbea germana şi era cunoscut în sat ca „austriacul”. El era „tăios” şi îi respingea pe cei care se aproiau de fermă, inspectând împrejurimile cu un binoclu. El s-ar fi mutat la ferma, pe care o închiriase, în urmă cu 9 ani. Proprietarii fermei au spus că nu ştiau despre existenţa copiilor. Primarul localităţii a declarat la conferinţa de presă că majoritatea membrilor nu sunt înregistraţi ca rezidenţi.

Nu se cunoaște, de asemenea, cât timp a trăit familia în subsol și ce s-a întâmplat cu mama copiilor. Restul membrilor familiei nu au contactat niciodată cu lumea de afară și au mâncat legume cultivate în grădină. În plus, la fermă exista o capră.


Pub