(video/update) PCCOCS: Bărbații care efectuau omoruri la comandă erau frați. Foloseau focuri de artificii ca să distragă atenția locuitorilor

Procurorii din cadrul PCCOCS au dat mai multe detalii despre cazul a doi bărbați, reținuți pentru două tentative de omor la comandă. Este vorba despre două cazuri, care au avut loc în anul 2018 la Cantemir și, respectiv, în sectorul Botanica din municipiul Chișinău.

Cele două persoane reținute de Centrul pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale sunt frați, unul născut în 1979, al doilea în 1980. Unul dintre ei este condamnat. De asemenea, procurorii afirmă că unul dintre ei are și pregătire militară.

Procurorii au declarat că tentativa de omor din sectorul Botanica, municipiul Chișinău, s-a petrecut în luna februarie a anului trecut. Suspecții au efectuat 21 de împușcături din automat kalașnicov asupra automobilului în care se afla victima, 11 dintre ele nimerind în victimă. În timpul atacului, învinuiții au folosit focuri de artificii ca să distragă atenția locatarilor.

Din fericire, victima a rămas în viață, după ce a suportat o intervenție chirurgicală.

Procurorii menționează faptul că aceștia au planificat fiecare tentativă de omor cu mult timp înainte, utilizând telefoane și cartele de unică folosință, dar și stații radio.

În cel de-al doilea caz, care s-a petrecut la Cantemir, la fel cu participarea celor doi frați, organizatorul și comanditarul au fost reținuți. Atacatorii au cercetat din timp amplasarea locuinței victimei dar și căile de acces către aceasta. Ei ar fi încercat să ademenească victima să iasă în stradă, însă nu au reușit, după care aceștia au intrat în curte, unde au efectuat șapte împușcături asupra victimei, dintre care șase au atins ținta.

Și în cel de-al doilea caz, victima a supraviețuit.

În cazul de la Cantemir, comanditarul este un om de afaceri. Procurorii au stabilit că motivul crimei au fost niște datorii, pe care comanditarul nu intenționa să le plătească.

Criminalii ar fi primit câte 15 000 de dolari pentru fiecare comandă în parte. Procurorii spun că suspecții au foarte multe deplasări peste hotare și la acest moment fac verificări suplimentare, pentru a investiga și alte posibile acțiuni de acest gen. Cei doi suspecți fac parte dintr-o grupare criminală care activa în anii 90 în sudul țării.


Pub