(video) Deputații Blocului ACUM ar fi fost amenințați cu excluderea din partid dacă vor vota pentru crearea unei Comisii pentru investigarea cauzelor „de trădare de patrie din partea lui Igor Dodon”

Deputații din Blocul ACUM ar fi fost amenințați cu excluderea din partid dacă își vor pune semnătura pentru crearea unei Comisii ce va investiga cauzele „de trădare de patrie din partea președintelui Igor Dodon”. Despre aceasta a anunțat candidatul la funcţia de primar al capitalei din partea PUN, dar și deputat din Blocul ACUM.

Foto: UNIMEDIA

„Am înțeles că la ambele componente, PAS și DA, s-au făcut presiuni explicite ca deputații să nu semneze, fiind amenințați cu excluderea din fracțiune și partid. Mâine voi avea o intervenție în ședința plenului Parlamentului pentru a explica cetățenilor care este atitudinea deputaților Blocului ACUM, care au semnat angajamentul din 21 februarie și pe care nu-l respectă”, a declarat Octavian Țîcu în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, deputatul a mai adăugat că până la momentul actual au fost depuse trei semnături. Este vorba despre Octavian Țîcu, Lilian Carp și Iurie Reniță.

„Eu voi duce până la capăt această inițiativă legislativă și cred că se vor găsi oameni onești și integri ca să aducem această hotărâre în Parlament. De dragul unei convețuiri pentru interesele Rusiei, Blocul ACUM face jocul socialiștilor”, a mai adăugat Țîcu.

Am solicitat reacții din partea reprezentanților PAS și Platforma DA, însă până la momentul actual nu am primit nici un răspuns.


Pub