(video) O femeie cu un bebeluș în cărucior, la un pas de a fi spulberată de pe trecerea de pietoni

O femeie a fost la un pas de a fi călcată de un automobil, în timp ce traversa strada cu copilul în cărucior. Imaginile, filmate de camera de bord a unei mașini care se deplasa pe același drum, au fost postate pe o rețea de socializare.

Incidentul s-a produs în sectorul Botanica al capitalei, la intersecția străzilor Independenţei și Teilor. Potrivit martorului care a postat imaginile video, la volanul automobilul de model Mercedes, care era cât pe ce să calce pietonul, se afla o femeie.

Alți doi pietoni au fost nevoiți să grăbească pasul atunci când au văzut că mașina vine cu viteză spre ei.

Regulamentul circulației rutiere prevede că la trecerile de pietoni, șoferii sunt obligați să scadă viteza și să se asigure că pe carosabil nu sunt persoane care traversează strada în acel moment. Neacordarea priorității pietonilor se sancționează, în Moldova, cu amendă de 3 – 6 unități convenționale (150 – 300 lei) și 2 puncte de penalizare. În cazul în care conducătorul de vehicul încalcă regulile de circulaţie rutieră și drept urmare, cauzează vătămări corporale uşoare victimei, acesta va fi sancționat cu amendă de la 24 la 30 de unităţi convenţionale (1200 – 1500 lei) și cu aplicarea a 6 puncte de penalizare. Iar în cazul în care conducătorul auto nu acordă prioritate pietonului și îl tamponează, cauzând o vătămare medie a integrității corporale, vătămare gravă sau decesul victimei, acesta poate fi sancționat cu închisoare de la 3 la 7 ani.

Potrivit datelor statistice extrase din Registrul accidentelor rutiere, neacordarea priorităţii pietonilor se află pe locul 3 în topul cauzelor producerii accidentelor soldate cu persoane rănite și decedate, iar municipiul Chișinău este lider la numărul de accidente produse în primele nouă luni ale anului.


Pub