Dacă ştiaţi că în Moldova există porţiuni de drum unde se poate rula cu 110 km/h, uitaţi despre asta

Să începem cu o retrospectivă. În primele zile ale lunii mai din anul 2017, Cabinetul de Miniştri de la Chişinău a aprobat pozitiv un set de modificări la Regulamentul Circulaţiei Rutiere, iar una dintre reguli noi/actualizate stipula: „în cazul în care siguranţa traficului este garantată, pe anumite sectoare de drum, pentru autoturismele și autocamioanele cu masa maximă autorizată ce nu depășește 3.500 kg, limita de 90 km/h poate fi majorată până la 110 km/h, prin instalarea indicatorului 3.27 de semnificație corespunzătoare și a panoului 6.6.1”.

Foto: viorelrailean.livejournal.com

Odată ajunsă această informaţie în presă, aceasta i-a bucurat pe unii şoferi, însă alţii au rămas confuzi când au auzit că în Republica Moldova se va putea circula pe unele drumuri în „regim de autostradă”.

Chiar şi colegii de la o televiziune locală au realizat peste câteva zile un material în care au menţionat că autorităţile au şi indentificat deja două porţiuni de drum unde se poate desfăşura circulaţia cu o astfel de viteză: pe traseul Chişinău-Soroca, între localitățile Gornoe și Peresecina, dar şi pe traseul Chişinău-Cimişlia. Totuşi, cei de la INP au declarat că pe ultimul nu este posibil de mărit limita de viteză pentru că nu există condiţii elementare. Continuarea pe AutoBlog.MD


Pub