(video) Un bărbat din Soroca riscă până la 15 ani de închisoare pentru șantaj și amenințare cu moartea: „Unde-s banii, băi? V nature îți tai gâtul”

Un bărbat de 43 de ani, originar din Soroca, riscă până la 15 ani de închisoare pentru șantaj și amenințare cu moartea a unui bărbat în vârstă de 52 de ani, asupra căruia suspectul exercita presiuni psihologice sub pretextul unei datorii. Bărbatul a fost anterior cercetat penal pentru comiterea altor genuri de infracțiuni.

Foto: http://politia.md

Suspectul, un bărbat de 43 de ani, originar din Soroca, a fost reținut în flagrant în timp ce maltrata victima în vârstă de 52 de ani, prin aplicarea forței fizice și constrângerii psihice, pretinzând de la aceasta o tranșă de 10 000 de dolari. Victima era șantajată sub pretextul unei datorii.

În urma măsurilor de investigație efectuate de ofițerii Direcției combatere a criminalității organizate a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu ofițerii de urmărire penală a Inspectoratului de Poliție Botanica și Procuratura Botanica, au stabilit că, suspectul urmărind scopul dobândirii ilicite a bunurilor altei persoane, a amenințat victima cu aplicarea violenței și cu moartea, atât a lui cât și a rudelor acestuia, aplicând forța fizică, a cerut și a primit bunuri în sumă totală de 235 mii lei. Astfel, prejudiciul cauzat victimei se ridică la 400 mii de lei.

Ieri, 15 octombrie, bărbatul a fost reținut de oamenii legii în flagrant delict. Bărbatul nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind cercetat penal pentru comiterea altor genuri de infracțiuni.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru șantaj. Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă de la 7 la 15 ani de închisoare.


Pub