Recomandare de film: Dolittle și lumea fantastică a animalelor

PE SCURT

Un film plin de culoare și fantastic de frumos, așa pare să fie „Dolittle”. Personajul principal este un bărbat excentric care poate vorbi cu animalele. Pe parcursul filmului, acesta trece prin diferite aventuri interesante. Filmul este însoțit de imagini mirifice din natură.

PE LUNG

În Dolittle, Robert Downey Jr îl interpretează pe Doctor Dolittle, un bărbat care poate vorbi cu animalele. Se bazează pe cartea lui High Lofting „Călătoriile doctorului Dolittle” și nu pe povestea doctorului Dolittle.  Deci despre ce este vorba? Hai să aruncăm o privire, scrie theguardian.com

1. Trailerul se deschide cu zborul unui papagal care se ridică în aer, în timp ce pe fundal fredoneză o melodie populară  (în acest caz, What a Wonderful World). Mesajul este clar. Acesta este un film de mare maiestate, redat prin gloria naturii.

2. Apoi ne scufundăm în interior. Aceasta este o casă veche minunată, în mod evident deținută de un magnific excentric. Îi permite unei maimuțe să-i invadeze spațiul. Mai există în acel spațiu un fel de monorail pentru livrarea alimentelor. Se pare că personajul trebuie să fie amabil, sociabil.

3. Ah, iată-l. Însuși doctorul Dolittle. Robert Downey Jr este un actor extrem de talentat. Se uită sufletește la o pălărie. La fel ca Chaplin.

4. Dar cine sunt prietenii-animale ai doctorului Dolittle? Aici, cum piesa What a wonderful world începe să se miște spre punctul culminant bombastic, întâlnim un papagal amuzant care spune lucruri stupide. Ai dreptate, lumea lui Dolittle este într-adevăr o lume minunată.

5. Dar papagalul amuzant nu este singur. Printre prietenii doctorului Dolittle se numără și o rață exuberantă, o gorilă excitabilă, un câine obișnuit, o maimuță plină de consternare și ceea ce pare a fi cântărețul trupei de rock alternativ de la începutul anilor 90, Spin Doctors, în formă de urs polar.

6. Există și o caracatiță. Dolittle a ales să se adreseze caracatiței băgându-și capul într-un rezervor de apă. Ceea ce nu puteți vedea în această scenă sunt toate fotografiile caracatiței care încearcă să descopere ce accent face Robert Downey Jr. „Sunteți din Yorkshire?” Se întreabă el. „Sau irlandez?”

7. De asemenea, nu vă atașați prea mult de gorilă, pentru că se află pe o navă care este bombardată, așa că aproape sigur va sfârși mort.

8. În sfârșit, există un tigru care vrea să-l mănânce pe Robert Downey Jr. Probabil că reușește. Este destul de greu să vorbim despre un tigru flămând. A fi capabil să vorbească cu animalele nu-l va ajuta nicio iotă să scape. Moralul lui Dolittle pare să fie: „Doar pentru că poți, nu înseamnă că ar trebui”.

Lansarea filmului va avea loc în luna februarie 2020.

Din 2016 scriu despre drepturile femeilor, violența domestică și hărțuire sexuală. Apoi mă concentrez pe democrația locală, reforma administrației publice și pe cum oamenii din sate pot avea condiții mai bune de trai. Îmi pun întrebări despre ce ne doare pe noi, ce iubim și ce ne face mai puternici, iar răspunsurile le găsesc în istoriile umane care apar pe Moldova.org.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.