Protest violent la Paris
Externe 16 octombrie 2019, 15:44 | 1551

Intervenție în forță a poliţiștilor parizieni, care au folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă, după ce mii de pompieri au luat cu asalt capitala Franţei. Din ce motiv, aflați în cele ce urmează.

FRANȚA Pompierii au ieșit în stradă pentru a cere majorarea salariilor. Mai exact, ei solicită o creştere a sporurilor pentru intervenţii și vor ca acestea să fie similare celor acordate poliţiştilor. Presa franceză scrie că manifestaţiile au început paşnic, dar situaţia a devenit tensionată după ce mai mulţi protestatari au încercat să blocheze o arteră a Parisului. Poliţia i-a împiedicat cu tunuri de apă și gaze lacrimogene. În urma confruntărilor, șase pompieri au fost reținuți, iar trei polițiști s-au ales cu răni ușoare.

BRAZILIA Cel puțin doi oameni au murit, iar 10 sunt dați dispăruți după ce un imobil cu șapte etaje s-a prăbușit din senin. Nenorocirea s-a întâmplat într-un oraș din nord-estul Braziliei. La fața locului s-au deplasat zeci de echipe de salvatori, iar la scurt timp de sub dărâmături au fost scoase două victime. Autoritățile locale au deschis o anchetă, dar cauzele prăbuşirii nu au fost stabilite deocamdată.

ELVEȚIA Probleme pentru avioanele Airbus A220. Operatorul aerian elveţian Suiss a consemnat la sol flota sa de 29 de astfel de aparate de zbor, după un incident grav la bordul unei aeronave. Mai exact, un avion care efectua o cursă între Geneva şi Londra a aterizat de urgență la Paris din cauza unor probleme la motor. S-a întâmplat la doar câteva zile după ce, din motive similare, și Korean Air a anunțat că va efectua inspecții la cele 10 avioane Airbus A220 pe care le deține. 

Opinia ta contează. Comentează!