11:47:14 18.04.2024
Stiri

FOTO // Cum arată panoul instalat în centrul Chișinăului cu informații despre cele 16 orașe înfrățite cu capitala R. Moldova

Social 16.10.2019 14:56 Vizualizări1700 Autor: Ziarul National
FOTO // Cum arată panoul instalat în centrul Chișinăului cu informații despre cele 16 orașe înfrățite cu capitala R. Moldova


Un pilon informativ cu denumirea orașelor înfrățite cu Chișinăul a fost inaugurat miercuri, pe 16 octombrie, în preajma clădirii Primăriei, pe str. Vlaicu Pârcălab.

Dispozitivul are o înălțime de 5,5 metri și este turnat din bronz. În partea superioară a pilonului sunt montate opt plăcuțe, pe care sunt inscripționate denumirile și distanțele celor 16 orașe înfrățite cu Chișinăul.

Printre acestea se numără București, Alba Iulia și Iași din România, Kiev, Odesa și Cernăuți din Ucraina, Sacramento din SUA, Greboble din Franța, Mannheim din Germania etc.



Partea superioară a construcției este iluminată de un felinar cu patru brațe. De asemenea, la baza coloanei este amplasat un panou cu QR-codurile orașelor înfrățite, care vor putea fi scanate.




Pilonul a fost realizat de sculptorul Andrei Dohotaru, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova.

„Orașele înfrățite cu Chișinăul trebuie să fie cunoscute de oameni, pentru că aceste colaborări ajută municipalitatea să țină pasul cu alte capitale și localități, în vederea schimbului de experiență, pentru realizarea de proiecte comune, împărtășirea de bune practici etc.”, a declarat la eveniment primarul interimar al capitalei, Adrian Talmaci.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md