07:27:55 20.04.2024
Stiri

OPINIE // Partidele UNIONISTE și PD vor acumula capital politic suplimentar, dacă „ACUM” se va preface că nu vede implicarea lui Dodon în promovarea directă a intereselor rusești în R. Moldova

Politică 16.10.2019 15:19 Vizualizări1869 Autor: Ziarul National
OPINIE // Partidele UNIONISTE și PD vor acumula capital politic suplimentar, dacă „ACUM” se va preface că nu vede implicarea lui Dodon în promovarea directă a intereselor rusești în R. Moldova


Forțele unioniste și PD vor acumula capital politic suplimentar pe seama acuzațiilor de trădare de patrie atribuite președintelui Igor Dodon, iar PAS și PPDA, implicit Maia Sandu și Andrei Năstase, vor avea de pierdut dacă se vor preface că nu văd lucrurile care i se incriminează șefului statului. De această părere este analistul politic, Dionis Cenușă.

„Cu sau fără voia liderilor „ACUM”, premierul Sandu și candidatul la funcția de primar Năstase, mișcarea politică în jurul acuzațiilor de trădare de țară, atribuite președintelui Dodon, se va coagula. Forțele unioniste și democrații vor încerca să capete capital politic, care va apărea, volens-nolens, dacă „ACUM” vor continua să se prefacă și să nu examineze serios acuzațiile fundamentate față de implicațiile lui Igor Dodon în promovarea directă a intereselor rusești”, crede Cenușă.

Potrivit acestuia, atât servirea intereselor rusești, cât și introducerea unor instrumente antioligarhice contează.

Citește și: DOC // Crește numărul deputaților care cer ANCHETAREA lui Igor Dodon pentru „TRĂDARE de patrie”

CITIȚI și VIDEO EXPLOZIV // Igor Dodon îi promite lui Plahotniuc că Rusia îi va ÎNCHIDE DOSARELE penale, în cazul în care este semnat acordul de FEDERALIZARE a R. Moldova

CITIȚI și VIDEO // Igor Dodon insistă pe lângă Plahotniuc privind FEDERALIZAREA R. Moldova

Citește și: Noi IMAGINI VIDEO cu președintele Dodon, care ar cere bani de la Plahotniuc pentru întreținerea PSRM: „La noi câte 600-700 de mii pe lună…”

„Pentru atingerea primului obiectiv, „ACUM” poate atrage voturile PD. Al doilea obiectiv este realizabil cu socialiștii lui Dodon. O consecință neașteptată poate fi apropierea dintre PSRM și PD, dacă Dodon se va simți în pericol”, conchide analistul.

De menționat că deputatul Octavian Țîcu dorește să înregistreze o inițiativă legislativă privind crearea unei Comisii de anchetă pentru investigarea acțiunilor comise de Igor Dodon, prin prisma „trădării de patrie”. Pentru ca inițiativă să ajungă pe agenda Parlamentului, mai e nevoie ca doi parlamentari să o semneze. Până acum și-au pus semnătura pe inițiativă deputații Octavian Țîcu, Lilian Carp și Iurie Reniță.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md