23:28:00 24.04.2024
Stiri

Președintele Fundației „I am future”, vizită oficială la „Trade Expo Indonesia 2019”: „Încercam să dăm start cooperării și schimbului de produse, axându-ne pe promovarea VINULUI moldovenesc în spațiul asiatic, produselor farmaceutice, serviciilor IT”

Economie 16.10.2019 15:38 Vizualizări1727 Autor: Ziarul National
Președintele Fundației „I am future”, vizită oficială la „Trade Expo Indonesia 2019”: „Încercam să dăm start cooperării și schimbului de produse, axându-ne pe promovarea VINULUI moldovenesc în spațiul asiatic, produselor farmaceutice, serviciilor IT”


Președintele Fundației „I am future”, Ion Vinaga, care se află într-o vizită oficială la cea de-a 34-a ediție a Expoziției „Trade Expo Indonesia 2019” de la Jakarta, intenționează să aducă mai mulți investitori în R. Moldova.

Vinaga menționează, prin intermediul unui comunicat de presă, că Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Indonezia în România și R. Moldova, Muhammad Amhar Azeth, l-a invitat să participe, în perioada 16-20 octombrie curent, la Expoziția „Trade Expo Indonesia 2019”.

Președintele Fundației „I am future” a precizat că a avut întâlniri cu mai mulți oameni de afaceri din diferite țări ale lumii, dar și întrevederi cu ministrul Comerțului al Republicii Indonezia, Enggartiasto Lukita și ministra Afacerilor Externe al Republicii Indonezia, Retno Lestari Priansari Marsudi.

Potrivit lui Vinaga, au fost discutate mai multe subiecte referitor la stabilirea unor relații economice bilaterale între cele două state, precum ar fi domeniul vinicol, farmaceutic, științific, cultural, inovativ, sportiv și altele.

„Această vizită oficială este o oportunitate majoră pentru producătorii din R. Moldova în vederea promovării produselor autohtone. Piața asiatică este una foarte specifică, și pentru a ne integra e necesar de a propune produse sau servicii calitative și competitive. Încercam să dăm start cooperării și schimbului de produse, axându-ne pe promovarea vinului moldovenesc în spațiul asiatic, produselor farmaceutice, serviciilor IT. O mare atenție o acordăm și promovării turismului moldovenesc. Sarcina noastră e să creăm infrastructura potrivită în acest domeniu pentru a atrage circa 1 milion de turiști anual”, a subliniat Vinaga.

Totodată, sursa citată punctează că nu uită și de atragerea investițiilor în economia R. Moldovei, care este posibilă doar cu implicarea nemijlocită a Guvernului R. Moldova și crearea unei atmosfere antreprenoriale favorabile pentru investitorii.

„În comun trebuie să întreprindem măsuri concrete pentru ameliorarea climatului investițional care să asigure atractivitatea investițională a țârii noastre, precum și imaginea ei pe plan internațional”, a menționat Vinaga.

„Trade Expo Indonesia” este cea mai mare expoziție anuală de comerț, turism și investiții din Indonezia, stabilită în scopul de a stimula exportul de produse indoneziene prin creșterea accesului pe piață și diversificarea piețelor de export.

Mai multe detalii AICI.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md