05:27:54 24.04.2024
Stiri

VIDEO // Usatîi prezintă dovezi că Dodon și PSRM ar fi implicați în campania de denigrare a sa în Rusia. „E mare PANICĂ la socialiști. Ei știu că voi câștiga la Bălți din primul tur cu 65%. Vom lua primăriile Glodeni, Râșcani și Drochia”

Partide/Comunicate 16.10.2019 16:38 Vizualizări2696 Autor: Ziarul National
VIDEO // Usatîi prezintă dovezi că Dodon și PSRM ar fi implicați în campania de denigrare a sa în Rusia. „E mare PANICĂ la socialiști. Ei știu că voi câștiga la Bălți din primul tur cu 65%. Vom lua primăriile Glodeni, Râșcani și Drochia” Captură


Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, respinge acuzațiile potrivit cărora ar avea vreo tangență cu controversatul colonel al MAI din Rusia, Dmitri Zaharcenko, și cu grupul „1520”, care ar fi spălat milioane de dolari din Rusia prin intermediul sistemului bancar din R. Moldova. Usatîi spune că această campanie de denigrare a sa și a „Partidului Nostru” ar fi fost pusă la cale de președintele Igor Dodon și PSRM.

„Se fac mari presiuni ca să-mi agațe ceva. Pe Platon îl roagă să spună că eu aș fi fost principalul în această schemă, iar el și Plahotniuc erau adjuncții mei. Foarte multă mizerie este promovată de Dodon și socialiști în presa din Rusia. Această campanie de denigrare demonstrează că e mare panică la PSRM. Ei au rezultatele la unele sondaje realizate la Bălți, unde candidez, dar și în alte orașe din R. Moldova. Rezultatele din Bălți arată că eu voi câștiga Primăria din primul tur cu 65%. Și în Consiliul Municipal Bălți vom avea peste 60%. Sondajele mai arată că vom câștiga din primul tur primăriile Glodeni, Râșcani și Drochia, iar în alte orașe vom obține victoria în cel de-al doilea tur”, a declarat astăzi Usatîi, în cadrul unui live pe Facebook.

Cât despre materialele publicate în ultima perioadă în presa din Rusia, Usatîi a precizat că nu l-a văzut niciodată pe Zaharcenko și nu are nimic cu grupul „1520”. „Dodon nu face altceva decât să atragă Rusia în campania electorală din R. Moldova. Socialiștii și Dodon răspândesc multă mizerie la adresa mea, iar toate aceste materiale sunt din cei 2,5 milioane de dolari despre care v-am vorbit anterior”, a precizat acesta.

Usatîi a mai adăugat că, după 20 octombrie, va trimite o scrisoare președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, directorului FSB, dar și ministrului Afacerilor Interne din Rusia, în care va cere să fie pedepsiți „cei care promovează neadevăruri la adresa sa”, la solicitarea lui Igor Dodon.

Acesta a mai povestit că anterior a fost sfătuit să lase „Partidul Nostru”, să nu-l încurce pe Dodon și PSRM, însă nu a dorit să facă acest lucru. „S-au purtat discuții profilactice cu mine, dar nu am trădat. Acum, cu atât mai mult nu voi trăda oamenii din „Partidul Nostru”. Pot să vă mai spun că toate lucrurile care mi-au fost confiscate, atunci când organele de drept din Rusia au făcut percheziții în casa mea, mi-au fost întoarse. Asta demonstrează că nu au nicio relevanță la acest dosar. Da, eu sunt martor în Rusia în dosarul lui Plahotniuc. Mai sunt martor într-un dosar în România. Dacă Dodon se va mai duce la Moscova și se va închina acolo unor oameni, atunci poate îmi vor desena ceva”, a punctat Usatîi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md