20:28:19 28.03.2024
Stiri

Ludovic Orban, primele declarații după ce a fost desemnat prim-ministru de către Klaus Iohannis: Vom da românilor un guvern normal și vom consolida parcursul european al României

Știri 16.10.2019 17:30 Vizualizări996 Autor: Ziarul National
Ludovic Orban, primele declarații după ce a fost desemnat prim-ministru de către Klaus Iohannis: Vom da românilor un guvern normal și vom consolida parcursul european al României


Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat marți, într-o declarație de presă comună cu președintele Klaus Iohannis, că Partidul Național Liberal va oferi românilor un guvern normal caracterizat de cinste, competență, integritate, dedicare în servirea interesului public și soluții pentru marile probleme cu care se confruntă România

„Vă mulțumesc pentru încrederea pentru a forma un guvern într-o situație dificilă pentru România. Sunt onorat să îmi asum această responsabilitate în numele Partidului Național Liberal și garantez că voi pune toată experiența, toate cunostiințele și toată energie în slujba interesului public. Asumarea răspunderii formării guvernului într-un moment în care țara are nevoie de o guvernare stabilă și competentă este ceea ce ne definește în acțiunea noastră publică”, a spus Orban, după ce președintele Klaus Iohannis l-a desemnat în funcția de prim-ministru al României.

Premierul desemnat a precizat că ”în acest moment, românii se uită cu speranță, cu încredere și au așteptări mari din partea noastră”.

”Vom da românilor ceea ce așteaptă de la noi și ceea ce așteaptă de la un guvern normal, și anume cinste, competență, integritate, dedicare în servirea interesului public și soluții pentru marile probleme cu care se confruntă România astăzi”, a spus președintele PNL, detaliind principalele priorități ale guvernului pe care îl va prezenta Parlamentului în vederea învestiturii.


Prioritățile enumerate de Orban sunt:

– refacerea echilibrelor macro-economice și corectarea măsurilor economice care au lovit mediul de afaceri și populația țării.

– restructurarea amplă a aparatului guvernamental.

– readucerea profesionalismului și competenței în instituțiilor publice.

– digitalizarea aparatului public pentru a crește calitatea serviciilor pentru cetățeni.

– consolidarea parcursului european al României și a poziției României la nivelul UE în conformitate cu pactul semnat de PNL la inițiativa președintelui.

– respectarea drepturilor cetățenilor, asigurarea unei independențe reale a justiției în România, reducerea instituțiilor guvernamentale în slujba cetățenilor și nu în slujba politrucilor care sunt numiți temporar pentru a conduce.

„Sunt convins că vom găsi discernământ, deschidere și interes pentru servirea cetățenilor în toate discuțiile pe care le vom purta. Orice întârziere înseamnă menținerea PSD la putere și a Guvernului Dăncilă care a fost demis, nu are legitimitate și niciun român nu vrea să îl vadă exercitând puterea”, a mai completat premierul desemnat.

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat marți pe președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, pentru funcția de prim-ministru, acesta fiind însărcinat să formeze un nou cabinet executiv cu care să se prezinte în Parlament pentru votul de învestitură.

Citiți continuarea articolului pe caleaeuropeana.ro.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md