/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Au venit în R.Moldova având asupra sa permise de conducere false. Un rus și un ucrainean, cercetați penal

missing
16 octombrie 2019, ora 17:42

Doi cetățeni ai Federației Ruse și Ucrainei sunt cercetați penal de polițiștii de frontieră după ce ieri au fost depistați cu acte false în punctul de trecere Giurgiulești-Galați și la Aeroportul Internațional Chișinău.

În fluxul de călători ai rutei Krasnodar-Chișinău, polițiștii de frontieră au observat un bărbat de 23 de ani, care deși s-a legitimat în baza pașaportului rusesc, nu cunoștea limba statului cărui pretindea că este și mai mult că greu și-a putut justifica vizită în Republica Moldova, informează polițiștii de frontieră.

Astfel că în vederea excluderii bănuielii de comitere a vreunei infracțiuni, tânărul a fost supus unui control suplimentar.

Ca urmare, la acesta s-au depistat o carte de identitate și un permis de conducere, ambele ar fi eliberate de autoritățile române pe numele unei persoane străine. Totodată, la cercetarea minuțioasă a documentelor cu tehnica din dotare, s-a constatat prezența unor elemente de falsificare, însăși metoda de imprimare a datelor de identificare nu coincidea cu cea originală.

La fel, pe sensul de intrare în țară, polițiștii de frontieră din punctul de trecere Giurgiulești-Galați au identificat un bărbat cu dublă cetățenie, a Ucrainei și României, care a prezentat la controlul de frontieră permisul de conducere falsificat.

În declarații, cetățeanul de 48 de ani susține că a apelat la contrafacerea documentului, care ar fi emis de autoritățile ucrainene, doar din considerentul că avea nevoie urgentă de categoria ce i-ar permite conducerea unui camion.

Trecerea frontierei i-a fost permisă doar în calitate de pasager, la volanul ansamblului de vehicule a urcat o altă persoană, ce însoțea cetățeanul documentat pentru uz de fals.

Toate actele falsifcate au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei tehnico-judiciare. Polițiștii de frontieră continuă cercetările pe faptul de săvârșire a infracțiunii prevăzute de articolul conform căruia persoanele riscă o amendă în mărime de până la 650 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la doi ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram