miercuri, 24 aprilie, 2024
13.9 C
Chișinău
HomepageAgroEcoOlanda interesată de produsele ecologice din Moldova, în special cereale

Olanda interesată de produsele ecologice din Moldova, în special cereale

Recomandate

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta Mincu și însărcinatul cu afaceri a.i. al oficiului Ambasadei Regatului Olandei în Republica Moldova, Floris Van Eijk, au discutat despre intensificarea cooperării bilaterale moldo-olandeze și creșterea exporturilor de vinuri moldovenești pe piață olandeză.

Oficialii au pledat pentru revigorarea dialogului bilateral și a relațiilor dintre cele două țări  în vederea intensificării cooperării bilaterale în domeniul agriculturii și industriei alimentare și au analizat posibilitățile exportării pe piața olandeză a produselor agroalimentare moldovenești, în special sucul concentrat din fructe.

La acest capitol, partea olandeză a comunicat, că în perioada următoare va prezenta câteva idei de proiecte în sectorul agricol, ce ar putea fi realizate în comun. De asemenea, oficialii străini au precizat că sunt interesați de produsele ecologice din Republica Moldova, precum sunt cerealele subliniind importanța respectării cerințelor și își propun facilitarea exportului de cereale organice din țara noastră.

Principalele subiecte abordate în cadrul dialogului au vizat oportunitățile înființării companiilor moldo-olandeze cu capital mixt în agricultură; schimbul de experiență în tehnologii moderne; dezvoltarea învățământului secundar și a învățământului vocațional prin crearea unei rețele de mobilitate pentru studenții din Republica Moldova – România –Olanda; importanța continuării și finalizării cu succes a unui proiect twinning în domeniul siguranței alimentelor, precum și impactul schimbărilor climatice în Republica Moldova.

Totodată, părțile consideră important parteneriatul bilateral în promovarea și implementarea obiectivelor de integrare europeană a Republicii Moldova.

(!) Ai o întrebare legată de agricultura durabilă? Ne-o poți adresa pe adresa de email [email protected] sau în grupurile de Viber Agrobiznes Club și AgroEco. Săptămânal, răspundem la întrebările relevante împreună cu experții din domeniu. Răspunsurile le puteți găsi mai jos, dar le publicăm și pe Viber, Newsletter sau Facebook.

Video

Citește și ›

AgroEco

Alătură-te pe Viber grupului producătorilor și pasionaților de agricultură organică din Moldova!

AgroEco