image
Sursa foto: katspencerblogg.wordpress.com

Majoritatea bulbilor de lalele cumpăraţi din faimoasa piață de flori din Amsterdam nu înfloresc

Turiştii care vizitează piaţa plutitoare de flori (Bloemenmarkt) din Amsterdam sunt înşelaţi atunci când cumpără bulbi de lalele pentru că doar 1% din bulbii cumpăraţi din faimoasa piaţă vor înflori, arată un studiu efectuat de autorităţile locale şi Asociaţia Regală a Crescătorilor de flori cu bulbi (KAVB), informează The Guardian, citat de Agerpres.

Investigatorii au descoperit o problemă similară pe aşa-numitul bulevard al florilor Bloembollen din Lisse, un oraş din sudul Amsterdamului, unde doar 2% din bulbii cumpăraţi de pe marginea drumului principal au înflorit.

"Milioane de turişti şi excursionişti sunt înşelaţi", a declarat preşedintele KAVB, Rene le Clercq. "Laleaua este simbolul nostru naţional şi un sector important al economiei olandeze. Suntem foarte supăraţi că escrocii îi înşală pe consumatori şi prejudiciază imaginea sectorului", a adăugat Rene le Clercq.

Piaţa de flori din Amsterdam este una din atracţiile turistice ale oraşului datând din 1862 când vânzătorii de flori care veneau cu barjele pe râul Amstel şi-a ancorat ambarcaţiunile în zona 'Singel' pentru a-şi vinde marfa. În prezent, Bloemenmarkt este compusă din mai multe barje fixe cu mici sere deasupra. Comercianţii nu vând doar bulbi de lalele ci şi de narcise, ghiocei, garoafe, violete, bujori şi orhidee.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: