(video) Tânărul care iubește să se joace cu focul: După ani petrecuți peste hotare, a revenit acasă pentru a face populară arta jonglării cu flăcările

Semion este un tânăr artist entuziasmat de foc și lumină. După mai mulți ani petrecuți peste hotare, în special în Rusia, acesta a revenit în Moldova și vrea să facă populară acasă arta jonglării cu flăcările. Tânărul spune că are peste 1.000 de cicatrici, iar prima perioadă, frații săi priveau sceptic ceea cu ce se ocupa. Însă nimic nu l-a putut opri să facă ceea ce adoră la nebunie. Semion are planuri mari și vrea să le realizeze pe meleagurile natale.

Reporter: Povestiți-ne despre dvs. Semion: Eu sunt din Căușeni, dar am plecat demult în Rusia, Moscova. De mic copil aveam idei originale, am ajuns să mă antrenez cu focul și asta m-a atras. În scurt timp am început să avem tururi prin lume, să arătăm show-uri, după care au venit vremuri noi, secolul 21 și am trecut de la foc la lumini, ceva mai interesant, tehnologii noi. Cu una din aceste tehnologii am venit în Moldova, pentru a o prezenta.

Reporter: La ce vârstă ați descoperit acest talent? Când a început să vă atragă focul? Semion: Pe la 17-18 ani am descoperit acest talent la mine. Prietenii m-au rugat să îi ajut, era foarte interesant, eu făceam sport și mi-a fost interesant să țin acele chestii în mâini.

Reporter: În activitatea dvs, ați provocat vreodată incendii? Care vi s-a memorat cel mai mult? Semion: Sigur! Ardea totul, și urechile, și nasul, și mâinile. Prima perioada se pârleam des mâinile, apoi am început să iau mai în serios asta, au fost cazuri când a luat foc și fața. Au fost momente și serioase și amuzante.

Reporter: Ați numărat câte cicatrici ați avut până acum? Semion: Vreo mie de cicatrici am pe corp.

Reporter: Este o muncă profitabilă sau o faceți din plăcere? Semion: Pot trăi din asta. La început era hobby, care m-a atras pentru o perioadă îndelungată, dar nu renunțam la el, trebuia să mă antrenez permanent, apoi a devenit ca un serviciu, puteam câștiga bani din asta, bani buni. La un moment dat am înțeles că pot merge cu acest scop mai departe, dar că trebuie să mă mai ocup și de altceva în paralel. Îmi este interesant tot ce e legat de business, arhitectură, inginerie etc.

Reporter: Dar alte activități încă nu aveți? Semion: În Moscova mă ocup de inginerie și tehnologiile noi.

Reporter: De unde luați banii pentru a cumpăra costumațiile, din activitatea din Moscova sau participarea în concerte vă aduce venituri suficiente ca să vă acoperiți cheltuielile? Semion: Din banii acumulați din concerte am adunat bani și am construit costume speciale, dare el costă foarte scump. Prețul doar al unui costum ajunge la 2.000-2.500 dolari, sunt nuanțe legate de tehnologie, inginerie. Sunt circa 5 astfel de costume și 17 costume pentru a organiza un concert mare.

Reporter: De ce anume ați ales Moscova? De ce ați pornit de acolo? Semion: Am plecat la Moscova să învăț, după clasa a 4. Acolo erau și multe rude. Studiile și sportul m-au făcut să merg înainte. Acolo aveam mai multe posibilități.

Reporter: În ce țări ați mai avut show-uri, concerte, în afară de Rusia? Semion: Au fost foarte multe turnee și prin Oman și Quatar, practic toată Peninsula Arabică, toate țările din CSI. În Kazahstan recent s-a construit o scenă în Etnaul, pe 3 luni și jumătate, un festival pe toată vara.

Reporter: Ați avut vreo propunere de colaborare să faceți show-uri pentru cântăreți? Semion: Aș vrea să fac show-uri pentru staruri, aș propune la multe persoane să colaborăm în acest sens. Ar fi ceva tare și interesant.

Reporter: Aveți familie, copii? Semion: Familie și copii încă nu am, dar merg spre asta, cum fără? Deocamdată îmi urmez scopul. Încă pun accent pe carieră.

Reporter: Aveți frați, surori? Semion: Am doi frați, cel mai mare e Sergiu, cel mijlociu e Dumitru. Eu sunt cel mai mic.

Reporter: Ei ce părere au despre activitatea dvs? Vă susțin, vin la show-urile dvs? Semion: Au fost timpuri când frații veneau la show-urile mele. Prima și a doua oară au fost șocați, apoi s-au îndepărtat un mic, ei sunt cu totul din alte domenii, mai serioase, dar acum le-am dovedit că nu este vorba despre jocuri pentru copii, ci poți atinge succes și la nivel mondial.

Reporter: Ce v-a făcut să reveniți în Moldova și ce planuri aveți pentru viitor? Semion: Am venit în Moldova cu scopul de a arăta poporului, artiștilor, dansatorilor, tuturor celor care vor să se dezvolte în acest domeniu, că este așa activitate și ar fi superb să se creeze costume noi. Este posibil ca în viitor să se deschidă și școli, și să dezvoltăm acest domeniu la un nivel destul de bun.

Reporter: Cât timp planificați să stați în Chișinău, în Moldova? Semion: Am venit în Moldova pe un termen de o lună, apoi planific să vin de Revelion și să fac ceva mai serios.

Reporter: Vă mai ajută cineva? Semion: Acum am venit de unul singur, dar deja sunt câteva persoane cointeresate, care mă ajută. Foarte bine că le-a plăcut și sper să ne dezvoltăm, se vede că băieților le strălucesc ochii.

Reporter: Ați dori să evoluțai la circ? Vă atrage ideea asta? Ați discutat cu cineva? Semion: Aș vrea să evoluez și la Circ. Aproximativ trei ani în urmă am vrut să vin să ajut la reabilitarea Circulului, dar au făcut-o și fără mine, Slava Domnului. Un prieten bun a lucrat aici, Andrei Spătari, mi-a dat contactele și sper că vom avea o înțelegere, astfel de show-uri se pot demonstra cel mai bine pe arena unui circ.


Pub